onsdag 28. april 2010

Hva rører seg i mitt hode mon tro?

Så, hva starter man med? Kanskje med å vise hvem jeg er? Mine interesser? Jeg vil si at interiør og gjenbruk er min hovedinteresse. Det har det absolutt ikke vært bestandig, men det skjedde noe da vi kjøpte huset vårt for 4 år siden. Vi skulle ha en plain leilighet, men så dukket det opp et søtt lite hus midt i byen. Kan jo gå på visning bare for moro skyld sa vi. Skal ikke ha hus enda, men moro å se allikevel! 20 timer senere var vi huseiere. Jeg skal aldri kjøpe hus i fremtiden uten at jeg har den følelsen jeg hadde da vi kom inn i huset vårt for første gang. Her skal vi bo!! Det bare måtte bli sånn!


Først møblerte vi med det vi allerede hadde, som stort sett var vanlige kjedelige møbler i mørkeblå og eik. Men ettersom tida gikk, begynte jeg å tenke annerledes. Huset er nesten 140 år gammelt, og selv om det både er pusset opp og bygd på, merkes det at det sitter mange år i veggene. Mamma har alltid vært interessert i antikviteter, og jeg har vokst opp hengende etter henne i antikvitetsbutikker i både Norge, Sverige og Danmark. Jeg koste meg ikke, for å si det sånn.. Nå sier hun til meg: Tenk at du skulle bli sånn...For meg spiller det liten rolle hvor mye ting er verdt, når de ble lagd eller hvilken stand de er i. Så lenge jeg liker utseendet, fargen eller de gjør meg i godt humør, er de hjertelig velkommen inn i huset mitt. Jeg har nok en forkjærlighet for ugler og bambier, fargene mintgrønn og petroleumsblå, og litt hverdagsromantisk interiør fra både 30, 40, 50 og 60-tallet.


Her er et eksempel på ting jeg er glad i i skjønn forening. Arvet mugge, ugle (faktisk ei lampe..), vakre klokker, bestemors hekleduker, styggfin teaklampe med mintgrønn romantisk lampeskjerm. Digger det :-)


Denne står på kjøkkenbenken min. Sånne krydderhyller er så fiiine! Denne kjøpte jeg i Kragerø, og ga aaaalt for mye. Men hva skal man gjøre når pruting gjør meg kaldsvett, nervøs og flau? Fyren på bildet er mammas ungdomshelt, Ricky Nelson. Fint med en kjekkas på kjøkkenbenken ;-)

Ingen kommentarer: