søndag 31. juli 2011

Noen som har et par ferieuker til salgs?

Den som enda hadde ferien å nyte eller se fram til. Her i huset er den dessverre et tilbakelagt stadium, og lange, late fridager er en saga blott. Vi har nytt disse lange, late fridagene i fulle drag, og sliter enda litt med å venne oss til den hektiske og tidsklemte hverdagen. Egentlig har jeg aller mest lyst til å blogge alle lopper jeg har dratt med meg den siste måneden, ommøblering i hjemmet og alle de herlige stedene vi har besøkt, og det skal jeg også. Senere. Nå tenkte jeg at jeg heller skulle blogge om det jeg gjør aller mest. Nemlig jobben min!


Dette er jobben min. Jeg er radiograf, og driver dagen lang med å avbilde skjelett, blodårer og indre organer. Det stakkars avdelings-skjelettet vårt har det dessverre ikke så bra for tiden, med åpent kranium, kjeveluksasjon og mangel på høyre underarm. Jaja. Han får seg ihvertfall en stjerne i toppen til jul.


Denne saken er et røntgenrør, og kan pekes i alle retninger og vinkler i rommet. Inni denne lages røntgenstrålene, som forøvrig settes på kun når vi trykker på en knapp utenfor rommet. Magi!


En av CT-maskinene våre. Fiffig sak, denne tar snittbilder tvers igjennom kroppen. Jeg slutter aldri å fascineres av dette.


Og så det viktige kontrastmiddelet. Dette kan sprøytes inn i blodårer, urinsystem og alle ender av fordøyelseskanalen, og fremhever hva det nå måtte være vi vil undersøke. Ganske stilig!

Huff, dette var sikkert tørr lesning. Men dette driver jeg med hver dag, og det er ganske så spennende. Og sannelig har jeg greid å snike inn litt farge og humor på jobb også. Bildet under viser resultatet av et oppdrag jeg fikk av sjefen min. Den gamle turnustavla vår bestående av mini-legoklosser ble overflødig da vi skulle over på nettbasert turnus. Sjefen min så potensialet i rukkelet, og ba om en frivillig til å ta på seg oppdraget med å lage noe av den som kunne pryde avdelingen. Drømmeoppgave! Resultatet ble sånn:


På slutten må jeg bare slenge på et bilde av min største hage-suksess. En diger sinkbalje med Zinnia som jeg sådde inne tidlig i vår og har pleiet etter beste evne. Nå er den på sitt fineste, og jeg nyter!


Disse blomstene er helt utrolig vakre. Jeg har samplantet to sorter, Zinnia og Zinnia peppermint stick. Sistnevnte har røde flekker på kronbladene.


Nydelig! De er ganske stive og robuste, og kjempestore. De starter med en enkelt rekke kronblader, og så kommer nye rekker rett opp fra midten og folder seg ut, helt til den nesten blir en ball.

Nå dras de siste minuttene av denne søndagen ut så langt de går, og i morgen er det en ny arbeidsuke. Den eldste sønnen min skal begynne i storbarnsavdeling i barnehagen i morgen, og jeg prøver desperat å finne ut hvem som plutselig satte tida på F:FW. Over og ut!

5 kommentarer:

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

spennende å høre om jobben din, hvilken flott jobb du gjorde med den tavla, den ble fin!
Ja hvem satte nå på den fast farward knappen, det lurer jeg og på. Men sommeren er her fremdeles, det er jeg sikker på! Lykke til med nye uke, håper barnehage starten går bra. SOmmer smil fra Mumsi

Wilhelmine sa...

Hei på deg, godt å se deg her inne igjen. Sommerferien går fort asså...liksom over på 1-2-3, rekker jo ikke å bli brun, få hvilt ut eller noen av de derre tinga en gang. Synd med det vatteppet da...du må bare sjekke mail litt oftere vettu;)) Du hadde bare besvimt om du hadde sett den fine butikken i Grebbestad, det var bare så mye fint der, en egen retroavdeling. Men det var så dyrt syntes jeg, da hadde vi liksom akkurat brukt en formue på restauranten på brygga, så det får bli en annen gang. Ha en fin uke, klemmer fra Wilhelmine...

Pafrika Og Belkini sa...

En lyninnføring i radiografiens skjulte verden, ikke verst! Kjedelig var det slett ikke. Og fine blomster du har plantet. Her i Bergen blir det fort slik at det man planter egentlig er et festmåltid til brunsneglene. Men i år har jeg sådd blomkarse, som er kjempefine, og -under over alle undre- sneglekrypene er aldeles ikke interessert! Belkinien derimot, har funnet ut at blomstene er spiselige, så litt svinn har det nok vært likevel. Er det ikke sneglene, så er det ungene.
Har dessverre ingen feriedager å gi bort, men gir gjerne bort graviditetsovertidsdager, starter fra i morgen av!

Eple sa...

Fantastisk kunst- det verket må jo bare gjøre jobbedagene lettere for alle!! - skaperverket ditt burde faktisk kvalifisert til noen ekstra fridager... synes jeg! :)

Kaspara sa...

Heisan Tevanga
Tusen takk for søt kommentar!
Så artig at du forteller og viser bilder fra jobben din! Jeg husker godt du skrev til meg en gang at du er radiograf. Det var da jeg viste loppefunn som var undervisningsmateriell, en hode sett fra innsiden.
Vakre blomster og så skulle jeg ønske jeg kunne et trylleformular som ga deg to uker ekstra sommerferie!
klem fra Kaspara