tirsdag 31. mai 2011

Paris-skatter

Jeg tror jeg har satt personlig rekord. 4 dagers storbyferie i Paris, og ikke ett eneste klesplagg ble handlet. Hadde ikke tid til å gå i klesbutikker når brocanteforretningene ropte på meg fra sine respektive arrondissementer! Nei, denne damen karret heller til seg nydelige kopper, antikke glorete franske postkort, gamle pistol-reklamer og - på toppen av det hele, et par spretne nye D&G solbriller. Bare fordi jeg fortjente det!


I en av butikkene vi var i fikk undertegnede nesten hjerteinfarkt. Eller galopperende lopper i blodet, eller antikvitets-tremens eller hva jeg skal kalle min daværende tilstand... I butikken "Au Petit Bonheur La Chance" hadde en dame sikkert kjøpt opp alle overskuddslagre hun fant av gammelt skolemateriell, husholdningsetiketter, postkort, glansbilder, reklame... you name it. Stapp fulle esker, hyller, skuffer og stativer veltet mot oss i den lille, trange butikken. I tillegg sto kjøkkenutstyr og de nydeligste kaffe latte-skåler i trengsel oppover veggene. Her fant jeg artige dyreglansbilder, gamle frøposer (av den mystiske arten coquelicot), skjøre gamle kakeservietter og mere til. Jeg fikk med meg en liten pose ut derifra, men skulle så gjerne ha kjøpt meeer!

Au Petit Bonheur La Chance

I en annen butikk som het Tombeés du camion (betyr "det som datt av lastebilen") kjøpte jeg gamle konfektformer og et par foruroligende dukkeøyne. Veldig morsom og sær butikk dette, må være et paradis for den som liker å lage smykker av litt annerledes materiale enn det man finner på panduro. Ta en titt på butikkens nettside, så forstår dere sikkert hva jeg mener.

Tombées Du Camion

Den søte klips-lampa med den perfekteste mintgrønne fargen fant jeg i en perle av en butikk som het Ew. Digger! Den gule og hvite boksen inneholdt de lekreste macarons, og ble på mystisk vis fort tom etter at vi var trygt tilbake i moderlandet.


Litt forskjellig annet i form av papir-border, gøye anatomiske oversikter av menneskelige organer og dinosaurskjelett, postkort, etc. fant jeg her og der på min vei. Samleren i meg gnir seg i hendene langt inne i sjela!Og så fant jeg to ting jeg har siklet på leenge. Disse teposene kommer til å ta tedrikkingen min til et helt nytt nivå! Men det aller beste er de to blå og grønne "boksene". De er egge-former som forvandler et lite kokt egg til en fisk eller en bil. Genialt! Klistremerker til eldstegutten min fant jeg også. Pottetreninga er rett rundt hjørnet nå, da må det klistremerker til! Nå nærmer slutten av denne dagen seg med stormskritt, og jeg avslutter med et lite Elvis tea-party. Godnatt der ute :-)7 kommentarer:

Wilhelmine sa...

Jeg vil også til Paris når jeg ser dette, så flott det ser ut, må bare ha den paumes boken snart tror jeg;)

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Fantastisk! Elsker fangsten og kjenner mitt Paris hjerte banker ekstra hardt! Elsker byen , stemmningen og butikkene. Skjønner turen har vært flott! heldiggrisen! ;D

Marit sa...

Så utrolig mye flott. Det postkortet med jenta og fisken var jo bare kjempenydelig. :)

gult hus i svingen sa...

WEEEEEEEEEE:)))))
Samleren i meg gnir seg også i hendene over alt du har funnet:)
FANTASTISK:) Liker alt jeg:)

klem fra Trine:)

skjerstad sa...

Så herlig :) Jeg har vært i Paris en gang , men det var i Disneyland . Så det telles ikke . Jeg har veldig lyst til å dra dit !!!
Klem fra Janne :)

Datt sa...

Oh my gosj, fineste lampa, fantastisk! :D

Eple sa...

Fantastiske skatter! Jeg vil også ha en Elvis svømmende langs kanten på tekoppen min :)