mandag 6. august 2012

Fishing i Valdres

Mandag for ei uke siden reiste vi til Valdres for å sparke ferien skikkelig i gang. Vi var så heldige å få være med gode venner til hytta deres, og planen var total avslapping, god mat og mange utflukter. De tre barna vi hadde med som alle er under 5 år satte noen kjepper i total avslappings-hjulene, men til gjengjeld hadde de det så kjekt sammen at det var moro lell. Hytta hadde den fineste beliggenheten jeg noen gang har sett, med en helt rå panoramautsikt utover snaufjellet. Bildet under viser bare en bitteliten brøkdel av utsikten, featuring Herr T som svinger seg med ljåen utafor hytta.


En av utfluktene innebar nærkontakt med disse selskapssyke kuene.


Nysjerrige barns første møte med utedo. Vel og merke en forlatt og inntørket sådan... Men fascinasjonen var stor.


Herr T og jeg blir bare mer og mer opptatt av kvalitetsmat- og råvarer, og ikke minst kortreist og lokal mat. Valdres er sånn sett et digert spiskammers, og vi "fisket" med oss det vi kunne finne på vår vei. Nedenfor ser dere øl laget med einer, saft lagd av mjødurtblomster, elgpølse med blåbær, reinsdyrpølse med karve, valdresflatbrød, brennesle-ost, treak (einebær-karamell) og sannelig en ingefærsjokolade fra Bærums verk. Det eneste sorte fåret i samlinga er limonaden Bella Lula fra Italia, men den er så god at den får være med lell. Noen gammeldags-blomstrete fat og en sprek kjeksboks fikk være med til Fredrikstad også, for bruktbutikker manglet de sannelig ikke oppigjennom dalom.


I dag har vi hatt en "gjøre fornuftige ting"-dag, og selv om det er kjedelig å bruke etterlengtet ferie til dette, så er det så absolutt nødvendig. Vi har fått klipt plenen, ryddet unna hageavfall, plukket nedfallsfrukt og ripsbær, og ettersom snekkerne er ferdige med å legge gipsplater i kjøkkentaket vårt, lader vi opp til hyggelig kveldsarbeid i form av sparkling av utallige skjøter. Vi skal også rive gamle sponplater ned fra veggene på gjesterommet, noe som høres mye morsommere ut. Enn så lenge leker/krangler gutta boys med/om togbane på stua mens vi ligger trøtte og utstrakte på hver vår sofa mens regnet bøtter ned utenfor. Uff, så trøtt man blir av å se på regn...

1 kommentar:

Louise sa...

For et vakkert fjellandskap!
Og så mye fristende kortreist mat. Det er bra å støtte de små produsentene, og smaken er sikkert mye bedre også. Dumt bare at slike ting ikke alltid er så lett å få tak i..

Ha en god kveld:-)