onsdag 5. september 2012

Nytt kjøkken

Hipp hipp hurra, endelig har jeg noe skikkelig å vise frem på bloggen! Dette har vært en særdeles dårlig bloggesommer, ingen skjødesløs loppehandel, ingen store reiser, ingen trivelige interiørsprell i heimen... bare traust hagearbeid og masse koppe/klesvask. Men NÅ! Nå blir det andre boller. I går var det nemlig K-dagen her hjemme, også kalt "den meget etterlengtede dagen da kjøkkenet skulle settes inn". Men aller først, la meg ta dere med på en reise i oppussingens langtekkelige verden, heldigvis i f:fw :-)

Her er betongsokkel med golvvarme på plass, gipstak er lagt (har mange stygge ord å servere om sparkling av skjøter i gipstak, men det greier seg nå.), veggene er rettet og isolert, og lommeboka ganske slunken.


Så kom panelet på plass.Vi brukte lang tid på å bestemme oss om vi skulle ha perlestaff eller vanlig fas, (bruker jeg riktige termer nå???) men ettersom det kun er brukt perlestaff i alle rom fra før, så fikk huset bestemme, og da fortsatte vi med perlestaff gitt. De nye og masseproduserte typene har ikke like slank profil som de gamle, men snekkeren vår hadde en mann et sted som lagde den gamle typen, og den viste seg å være prikk lik vår opprinnelige. Moro!


Kvistlakkinga kan vi seile kjekt forbi, det var no' dritt for å si det kort. Malinga derimot var mye morsommere. Det blir jo så stor forskjell når man er ferdig. Vegger og tak er altså hvite, knekt mot den kalde fargeskalaen. (Eller heter det kanskje brukket mon tro?)


Vi har lenge vært fast bestemt å ha malt kjøkkengolv i en halvmørk grå farge. Det viser seg imidlertid at vi har valgt en farge som ser mer blå enn grå ut, og det var ikke blå golv vi ville ha, så vi må nok på fargejakt igjen. Vi må male flere strøk uansett, så det er ikke noen krise. Alle andre golv i huset er også malt, så det harmonerer med tanken vi har om å følge huset når vi skal ta avgjørelser i oppussingsprosessen.


Og så... Tam tara taaaaaaaaaaa! De kom tirsdag morgen kl 09:00, og dro tirsdag kveld 20:30. Slitne var de, men omtrent like glade som oss. Vi er så GRESSELIG fornøyd med dette kjøkkenet, og ikke minst alle de flinke folkene som har hjulpet oss med å realisere det. Alle mann som har vært her, både elektikere, snekkere, rørleggere og kjøkkenbyggere har nevnt at denne jobben er ekstra morsom fordi vi tenker annerledes enn "mannen i gata". Ikke minst var det moro å se en vanligvis samlet elektriker nesten gå av skaftet av begeistring da vi forklarte at vi ville sette inn gammeldagse svarte kontakter og brytere i bakelitt. Vi tror det vil bli fine blikkfang ut av noe som vanligvis er kjedelige "må ha". Vi skal få lagd prikk likt listverk som det vi har i huset fra før, og kommer til å sette på plass igjen de gamle pardørene vi fant på uthusloftet.


Det er moro å endelig se at ting tar form, og i går, etter at arbeidskarene var forduftet og ungene lagt, da sprettet vi champagnen og satt og beundret det nye gliset vårt i timesvis. Dessverre er det grisedyrt å pusse opp, så etter disse eskapadene blir det spaaaaring. For dette var jo bare ett rom. Vi har bare 10 igjen... Og kjøkkenet er jo heller ikke bruksferdig. Vi skal ha listverk på, en brannmur i gammel murstein skal settes opp, alt av elektrisk må på plass... og det er sikkert mer. Men vi tar en ting om gangen, og har det ikke travelt.

I morgen har jeg fri fra jobben, og da skal jeg spise frokost til venstre på bildet under. Jepp!


10 kommentarer:

Villa Lindås sa...

Gratulerer med et fantastisk flott kjøkken!!:) Det ligner veldig på den typen vi akkurat har bestillt, og nå som jeg så dine bilder så gleder jeg meg ikke akkurat noe mindre til vi får vårt!:)
Hvilken leverandør gikk dere for?

Takk for at du ga meg et inspirasjonsboost, nå gleder jeg meg plutselig til dagens arbeidsøkt på huset! :)

Wilhelmine sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, jeg dåner og får pustebesvær...det er jo såååååå fint, jeg MÅÅÅÅÅÅ se det live snart asså, klemmer fra meg til søte deg;))

Datt sa...

Oiii, så fint det ble!! :D Og så deilig romslig!

pingo sa...

Veldig bra frøken! Kjekt at det ble sånn kjøkken som du ønska deg fra børjan av! Må seriøst dra nedover på besøk etterhvert!

Ang bakelitt, så har jeg ei venninne som har pussa opp et gammelt hus i en nydelig miks av gammelt og nytt (dama er veldig flink) og de har benyttet gammeldagse støpsler og brytere over hele fjøla. Litt dyrt, men veldig fint. De brukte hvite. Vet hun bestilte fra Sverige, kan evt spørre henne om leverandør om du lurer.

Vet forresten at oppussing er svindyrt (alt som har med hus å gjøre er vel nesten det...), men jeg håper håper håper vi får til det vi tenker på ang køben!

klem

Eli S K sa...

Grattis med nytt kjøkken,vart kjæmpefint! Praktisk med myttjy skap-plass å!Romme alle dine loppe/antikkfunn!Ska bli triveli å drekk kaffe der en gång ja..:)

hege sa...

Den som venter på noe godt venter som kjent aldri forgjeves - og dette er et godt bevis på det! Gratulerer med nyyyyydelig kjøkken! Jeg gleder meg stort til å følge med på resten av oppussinga;-)))

Fru Samuelsen sa...

Hei på deg!!
Så gøy!! Gratulerer med kjøkken!! Ser bare så superfint ut:-)))
Synd at lommeboka blir så slunken, ja....Det blir den her også.....Vi har "sparepause" her en stund fremover, ikke så gøy når man er utålmodig på å bli ferdig!
Kjempefine lampe i vinduet, den kunne jeg gjerne hatt:-)
Fin kveld til deg og kos deg masse på kjøkkenet!!
Klem Siri

ReVinyl sa...

Superduperfint!

...og så utrolig flott at dere er fornøyd med de som jobber for dere og de med dere. Det skal man ikke ta for gitt...

Masse masse grattis med nytt kjøkken! Sist jeg snakket med R, sa han at dere får det innmari fint :)

PS: han "mistet" forresten noen epler her på veien hjem ;) Vi lagde supergod eplepai til dessert..

Siw

Linda Hansen sa...

Gratulerer Fride. Det er kjempefint! Hils TJ. Lindaklem

Tuppelure sa...

Så flott kjøkkene! Gratulerer! Og FOR et stort herlig vindu....misunnelig:0) gleder meg til å de videre:0) håper du koste deg med den frokosten. Klem