onsdag 24. oktober 2012

Glasskupp

Her forleden var husets herre og undertegnende på roadtrip til Askim. Vi hadde rundt 60 kg epler å levere, og bestemte oss for å ta turen til Askim frukt- og bærpresseri. Som den dårlige bloggeren jeg er ble ikke fotoapparatet medbrakt, derfor ble det heller ingen bilder fra det fantastisk fine butikklokalet på AFB. De hadde lagd en slags lysekroner av tomme saftflasker, og veggdekorasjoner av gamle vinballonger i trekasser. Gammelt fabrikkutstyr sto utstilt, og det var også åpent inn til produksjonsrommene slik at man kunne kikke inn til de store safttankene. Det eneste stedet manglet var en kafé. Heldigvis hadde Askim andre steder man kunne få en kopp kaffe. Og på vei dit stakk vi innom et par bruktbutikker. På den ene av de to vi var innom (husker ikke hva den het :-p) tror jeg kanskje at jeg gjorde et aldri så lite kupp. Blant uinteressante glass og serviser av nyere dato kom jeg over 6 glass jeg tror kan være ganske gamle. Den nette summen av 60 kroner måtte jeg ut med, og det betalte jeg gladelig.


Nå i disse høstmørke tider er det søren ikke lett å få gode bilder av ting, så dette får duge. Glasset går nesten i ett med avisen, men det er utolig fint med påmalte blomster og gullkant øverst. Ett har et lite skår øverst i kanten, ellers er de hele og fine, men dog veldig skjøre. Ikke dårlig fangst dette!

I morgen har jeg og min kjære en etterlengtet fridag sammen, og den skal tilbringes i Oslo, nærmere bestemt på Vulkan - hovedstadens nye mathall. Vi skal spise deilig lunsj, og ikke minst handle med litt godsaker hjem også. Og ettersom denne nyskapningen ligger ved Grünerløkka, skal jeg også svippe innom Granit. Jeg har nemlig en viss lysslynge i tankene... Måtte morgendagen opprinne fortere enn svint :-)


3 kommentarer:

Siri Ore Elle sa...

Hei på deg!!
God tur til Oslo!! Deilig med en fridag sammen!!
Jeg har også ei lyslenke som ligner den fra Granit, men pærene som fulgte med er så sterke at jeg er redd det blir svimerker på veggen.... Så nå har den hengt der i lang tid, uten å bli brukt....
Jammen på tide å få kjøpt noen 15 watts pærer!! Utrolig at ting tar så lang tid....
Veldig søte glass du fikk kjøpt!!
Ha en super dag i Oslo!!
Klem Siri

Wilhelmine sa...

Hei på deg, Mathallen må jeg bare få se å besøke fortere enn svint. Alt er bra her i huset, mye tid går med på oppgaven. Heldige deg som skal til Hamar da, da noen bilder og lag et blogginnlegg om du finner noen skatter da;) Ha en fin helg som kommer, klemmer fra Wilhelmine

Eple sa...

Sikkert et fint glass, men jeg falt for elefanten. Den var flott som bare det!!

Fin helg :)