torsdag 1. november 2012

Hjemmedag

I dag er jeg hjemme med to smågutter med feber. Den ene bedriver mest sofaligging, mens den andre driver med oppkjøring til VM i roting av leker. For en gangs skyld er været bra, og mengden dagslys tillater litt fotografering. I går omkalfatret jeg en smule i vinduskarmen, og oppdaget etterpå at jeg ganske ubevisst hadde lagt meg på et grønt/brunt/hvitt tema. Legg også merke til epletreet utenfor vinduet. Bildet er tatt rett ut fra 2. etasje, dvs at det er et innmari digert epletre! Lengter allerede til blomstringen neste vår jeg...Denne lille søte lampa er verdt en ekstra kikk synes jeg. Den fant jeg på høstmarked i vikingeskipet forrige helg. Den er ikke spesielt fin egentlig, men desto mer finurlig, og sammen med den overdådige grønne glassvasen synes jeg det funker ganske bra! Den er sammenleggbar, "halsen" kan trekkes ut som en radioantenne slik at den blir ganske lang, den har to lysstyrker, og kan også henges på veggen. Jeg liker sånt jeg. Dere vet, når man plukker noe opp på loppemarked, og så setter man det ifra seg igjen. Men bare for å plukke det opp igjen gang på gang, og til slutt tenker man "jeg får vel bare kjøpe den, jeg greier tydeligvis ikke å legge den ifra meg..." Ofte ender disse kjøpene opp med å være de beste :-)


Okei da, det ble jo nødvendigvis med andre ting hjem fra vikingeskipet også... Mest fornøyd er jeg med kløverlysestaken i miniformat. Og den svarte lampa. Og LP-platemappa. Hadde jeg kjørt bil til Hamar og ikke tog hadde jeg nok per nå vært den overlykkelige eier av en stykk strøken trehodet lampe i fargene perfekt gul, støvete rød og retrogrått mønster. Men dengang ei...


Jeg har bestemt meg for å samle på gode, gamle teklyper. De bare varer og varer, mens de nye bare ruster opp.


Noen fine gamle julekuler ble det også. De første årene jeg kjøpte gamle julekuler rasket jeg med meg alt jeg kunne komme over. Plastikk, ødelagte, stygge som fine. Nå er jeg mer selektiv, og kjøper kanskje to eller tre hvert år. Og de skal være hele og pene. Denne her oppfylte alle krav :-)


I morgen er det sannelig helg igjen, og både jeg og Herr T har fri fra jobben. Det blir sikkert en helg som står i hjemme/inneaktivitetenes tegn, men det er helt greit. Nå er det nemlig november, og da er det vel lov å sparke igang juleforberedelsene vel???


1 kommentar:

neri kunst sa...

Hei nå har jeg blitt følger av bloggen din:)!Bare jeg hører en blogg med ordet TE så blir jeg nysgjerrig (har helt dilla på te*ler*:). Så fin blogg du har! Må kikke litt mer her:) Selv har jeg neri kunst bloggen min hvis du skulle fått lyst å sett på den:) Fin torsdag til deg! Klem fra Iren:)