søndag 17. februar 2013

Kart og skapDet er sannelig utrolig hva man kan ha liggende noen ganger, uten at man egentlig er klar over det... Lenge har jeg vært på utkikk etter et kart å ha på veggen. Helst et stort et, men sånne koster gjerne det samme som det månedlige matbudsjettet vårt. Derfor var overraskelsen stor da jeg for to dager siden fisket ut "Trondheim med byggebelte anno 1940" fra en lenge oversett papirhaug i mitt eget hus. Opp på veggen med det, akkompagnert av et par matchende ranunkler ved siden av (jippi, de er kommet i butikkene nå :-D), og så kunne helgefreden senke seg.


Foreløpig er det mest salig kaos i skapet, og i tillegg vingler det såpass at vi må ha en kile under det for at det ikke skal velte overende, men fint er det. Husker ikke om jeg har vist frem dette før jeg, men det ble iallefall handlet inn på et låvesalg på Hvaler i sommer. Planen er å male det hvitt, ihvertfall på innsiden. Så får jeg renske litt i innholdet, og så blir det så bra atte! 

Søndagen er i skrivende stund snart historie og vi har hatt ei fin, men slitsom helg. Husets treåring avholder for tiden tour de trass, og mamman og pappan begynner å lure på hvor mange etapper dette arrangementet egentlig har... Heldigvis sover begge husets unge herrer nå, og jeg skal selv snart trekke mot de indre gemakker. Å, som jeg gleder meg :-D

4 kommentarer:

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

oh tror det blir skikkeligfint hvitt inne med det orginale treet på dørene. ;D Og haha kjenner meg igjen. Utrolig hva man kan ha liggende i sine egne skuffer og skap iblant. Gøy!

Siri Ore Elle sa...

Hei på deg!
Så gøy at du fant et kart da!! Jeg liker også gamle kart veldig godt. Var veldig heldig og fikk flere av vaktmesteren på skolen der jeg jobber, han var bare glad for å bli kvitt de gamle kartene. Det jeg har på veggen nå, er fra 1957, et Europakart. Kjempefint skap, måtte smile litt da jeg så trepluggen under:-) Her i huset er det også skjeve gulv, vi bygger under med klosser og 20 kroninger...
Trass er slitsomt, eldstemann her hadde trass i flere år, husker jeg var helt pest.....Men det går over og da glemmer man fort som foreldre.
Fin ny uke til deg, her er det vinterferie!!
Klem Siri

PillePalle sa...

Deilig! Bare digger alle slags kart på veggen. Tronsheimskart er fantastisk. Synes, jeg har også noen gamle norske bykart liggende her. Takk for tippset.
Kartet matcher godt til skap!
Hilsen fra PillePalle

Lise B sa...

Hei, slik er det når man ikke kaster! Jeg skjønner meg ikke på folk som gjør det til en dyd å kaste, jeg samler jeg, og går stadig på skattejakt i mine to hus. Det er utrolig hva man kan finne! Nå kom jeg plutselig på hva neste blogginnlegg skal være om:)