mandag 25. mars 2013

Påske

Nå har jeg hatt en laaang bloggepause, og jammen er det deilig å titte inn i bloggeverdenen igjen. Vi har to minnekort til kameraet, det ene streiket helt plutselig, og det andre forsvant. Så da ble det stille-blogg. Samtidig har jeg vært igjennom en spennende prosess på jobben som har endt med at jeg skal starte på videreutdanning til høsten, og den foregår delvis i Manchester!!! Hvis noen av dere har prøvd å fylle ut en søknad til et britisk universitet, så vet dere sikkert at det er omtrent like lett som å selge sand i Sahara. Jeg klør meg i hodet og undrer meg over alle snodige opplysninger de vil ha (om jeg er barn av en tyrkisk arbeider eller EØS-borger, om jeg er Miss, Princess eller Dame, om jeg er en Very hard worker... og så videre). Jeg håper virkelig at jeg får tid til å kikke litt på byen imellom slagene på universitetet, såvidt jeg har forstått er byen et loppe- og vintagemekka av dimensjoner. Men først er det påske.


Påska er min favoritthøytid, og spør du meg så slår påska jula HARDT ned i støvlene. Hele livet har påska for meg gått ut på å reise opp på hytta på fjellet, gå skiturer, spise alt for mye god mat, se påskekrim til vi sovner i sofaen, og selvsagt kryssord og påskelabyrinten på radio. Når man bosetter seg 60 mil unna familien sånn som jeg har gjort, og i tillegg har valgt et yrke med turnusarbeid, så blir det dessverre ikke alltid rom for den perfekte påsken. I år blir det hjemmepåske med nattevakter, så da har jeg slått meg løs på pyntefronten. Man må jo gjøre det beste ut av det!! På veggen over kjøkkenbenken henger et navn som får meg til å trekke på smilebåndet. Hvem husker vel ikke Åsleik Engmarks Severin Suveren på påsketur?


Noen grener av forsythia har blitt pyntet med Fretex-egg som er punchet ut av gamle bokpermer. De er sørenmeg fine altså! "God påske" i hamaperler henger innimellom. Håpet er at grenene skal blomstre innen helga, tiden får vise om det skjer eller ikke.
På veggen bak spisebordet henger guttas fjorårsproduserte kyllinger, et kort fra Tiger, to gamle påskekort og små egg fra Panduro jeg malte i superhøygravid tilstand en påske for ca fem år siden. Gutta boys har festet små kyllinger, egg og påskeharer til hvert eneste dør- og skaphåndtak i hele første etasje, og er stolte som haner av pyntingen sin.

Skap og skuffer er lastet med sjokolade, kaker og andre godsaker, så nå kan påskeharen bare komme. Jeg storgleder meg til Viggo Valle sparker igang påskelabyrinten, og har allerede abonnert på podcasten. God påske til alle som kikker innom :-)

5 kommentarer:

siri ore elle sa...

Hei på deg!!
Severin Suveren husker jeg godt!:-)
Så fint du har pyntet, stilige egg!!
Spennende med studier i utlandet da, høres ganske innviklet ut med de søknadsskjemaene....
Fin kveld og påske til deg!!
Klem Siri

Eple sa...

God påske til deg også!! Og grattis med spennende, nye utfordringer i jobben. Gleder meg til å høre mer :)

Wilhelmines Blogg sa...

Hei på deg. Finn Roen ja...ååå herregemmini så lenge siden jeg har vært der. Nå bare lengter jeg etter vår, sol og å bli ferdig med denne masteren, fytti katta for et slit asså...og for et nervekjør...fasen, fasen, fasen...hi,hi...det er stort sett det eneste jeg går og sier om dagen. Når jeg er klar med oppgaven kommer du hit en tur, dermed basta. Da skal jeg bake hindbærsnitter til deg, de er så gode, tør ikke si hvor mange vi har spist den siste uken...ha glade vårdager videre, så sees og snakkes vi;) Klem Wilhelmine

Rosa sa...

Hei søte du!

Himmel og hav, nå er det lenge siden, igjen!
Ikke bra.

Så gøy med nye utfordringer, også i utlandet også da!!
Gleder meg til å høre mer:-)

Jammen blir det ikke nye utfordringer på denne fronten også, *gulp*. Stoooore. Hehe...
Men jeg tror på å gi gass og ta store sjanser, så da er det vel ikke noe å tenke på da;-)

Håper du koser deg masse i helgen, jeg får en lenge etterlengtet fridag i morgen, juhuuu!

Klemmer, Rosa

Heidi sa...

Hei! Hadde du hatt lyst til å være med i Frelsesarmeens magasin (Krigsropet) med et av påskebildene dine?
Jeg finner ikke noen mailadresse til deg på nettsiden, derfor prøver jeg med å skrive en kommentar.
Fint om du kan svare så fort som mulig på heidi.goodreid(a)frelsesarmeen.no

Hilsen Heidi, journalist i Krigsropet