søndag 14. april 2013

Standsmessig søndagsfrokost

I dag morges fikk jeg det for meg at det måtte dekkes et Ordentlig frokostbord. Med stor O. Madam hadde tross alt vært på en liten innkjøpsrunde på fredag, og lysten til å briljere med noen av nyvinningene var stor. Fargetema ble nøye vurdert og avgjort, i tillegg til et valg om enkelhet og eleganse.


Det ser ganske ryddig ut faktisk.. og det var det sanneligen også! Husets frue la seg faktisk i selen i går kveld og sørget for at herskapet fikk en hyggelig start på dagen i dag.


Fatene er egentlig veggplatter med motiver fra medisinhistorien, men de egner seg utmerket som frokostasjetter, og kan etter ferdig inntatt måltid snus rundt for litt intellektuelt påfyll. På baksiden beskrives nemlig motivet på forsiden mer inngående.


Duken er strengt tatt ingen duk, men rett og slett et oppvaskhåndkle i lin som var på tilbud hos den herlige butikken Finn Roen i Sarpsborg. Den fine treskjeen fant jeg også der, og ettersom den bare kostet en tier så kjøpte jeg likesågodt seks stykker. Jajamensan. På vei hjem igjen fra Sarpsborg den fredagen tok jeg også en svipptur innom Fredrikstads ferskeste butikk, nemlig Bolia - Hurra! Makan til fin butikk. Av alt det lekre i den to etasjer store butikken ble det bare en bittebitteliten skål med hjem, den hvite med svart mønster, og den passet perfekt til et stort telys.

Nå når frokostboret var dekket og komponert etter alle kunstens regler, gjensto bare å invitere gjestene til bords. Av sittemøblementet på det første bildet forstår dere kanskje hvem de prominente gjester var?? Jo, ingen mindre enn husets to unge herrer på tre og fem år. Treåringen fnyste irritert at han ikke ville ha sånn derre rar pynt på tallerkenen, og femåringen var raskt på plass med en pakke O'boy og fire ekstra skjeer pluss sugerør. Fem minutter senere likte ikke den yngste herremannen eggehviten, mens han andre ikke likte plommen, og på veien mot byttehandelen fikk festbordet en ekstra farge tillagt i skalaen. Dere som gjettet eggeplommegul kan innhente 10 poeng på nærmeste postkontor. Anyways, undertegnede hadde det sabla gøy underveis i prosessen, og det er vel det viktigste??

2 kommentarer:

Wilhelmines Blogg sa...

Hei på deg, så gøy med Manchester, du kommer jo til å bli rene proffen, flinke deg som jobber på;)) Kjøkkenet ditt er jo bare utrolig flott asså!!!! Da sees vi snart, klem W

siri ore elle sa...

Hei på deg!!
Kjempefint dekket!! Høres ut som du koste deg underveis! Veldig fin spisegruppe!! Og veldig fint kjøkken!!
Ha ei super uke!!
Siri