fredag 12. november 2010

Fredagskvelden nærmer seg nå.

Og da var den herlige snøen vasket bort av regn, regn og atter regn. Jeg som er snø-elsker bor på helt feil sted. Her i Fredrikstad er hvert snøfall en liten teaser, en påminnelse om noe jeg vil ha, men ikke får. Hver gang det snør blir jeg lykkelig, bare for å se det regne vekk neste dag. Jaja. Slipper ihvertfall å måke... I skrivende stund sitter jeg og venter på at det skal avta bittelitt, sånn at jeg kan snike meg ut på butikken. Denne helga blir ei sånn halvveis-helg, Tevangamannen skal jobbe, så da får vi ikke gjort så mye. Derfor tenkte jeg at jeg kunne blogge om alt det koselige vi gjorde forrige helg istedet!

Dagen begynte på Tante Pus kafe, et veldig hyggelig sted med god mat og god kaffe. Hyggelig betjening har de også, den sorten som synes det er helt greit med småunger som tar litt plass. We like! Nå skulle jeg jo selvsagt ha tatt et stort oversiktsbilde av kafeen, men det var så mye folk overalt som så litt rart på meg da jeg flesket opp kameraet, så da ble det med disse to bildene:
Mønstrete og blomstrete, men du og du så koselig. Og så fikk jeg knipset dodøra! Den er litt fiffig. Var faktisk flere gjester som ikke fant den, de trodde det sto en bokhylle der, og ikke en dør...


Etter å ha fått i oss både fiskesuppe, kaffe og kakao gikk turen videre til gamlebyen. Fredrikstad gamle by er et nydelig sted, og på en hyggeligere årstid skal jeg absolutt mekke et helt innlegg bare om den, men denne gangen dreide det seg kun om togbane. Gamlebyen modelljernbanesenter åpnet i høst, og endelig fikk vi somlet oss dit.Artig sted dette. Eldstegutten var veldig fascinert, og måtte bæres sparkende og skrikende ut når vi voksne hadde fått nok. Husene var ordentlig detaljerte og forseggjorte, jeg syns igrunnen de var artigere å se på enn togene.


De bittesmå folkene er max 1 cm høye. Og inni butikkene var det innredet med møbler, varer, lamper osv. Noen butikker for de litt mer spesielt interesserte fantes også...


Etter en tur innom lekeparken, litt vindusshopping og hopping i diverse løvhauger langs veien snudde vi nesa hjemover. Kom over dette utsagnet på vei hjem:


Ja, det var altså forrige lørdags sysler. Tevangamannen har mulighet til å få fri i morgen, og får han det så jubler jeg høyt, for da skal vi på kafeee!!! Nå skal jeg driste meg ut i regnet. Ha en knall fredagskveld alle sammen, og på tampen må jeg bare takke for alle koselige kommentarer om stua mi. Der skal jeg sitte i kveld og drikke vin. Viiin!!! Sukk, timene går sakte nå...

6 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

for en trivelig lørdag dere hadde da:) kan jo bli like trivelig i morgen også)
Trodde dere i Fredrikstad var glade for snøfrie vintre jeg, for da ser dere jo plankene bedre;)(tok du'n?, selv lo jeg godt da jeg kom på den treffende kommentaren)HAHAHAHA:)
Her er det snø ennå, men det er skummelt mildt, så den smelter nok og blir til vann og slaps og uff:)
Rødvin her i kveld også i den ominnredede stua vår:)Når passer det seg å åpne den første flaska, mon tro?;)Mannen min liker å flytte om på møbler, så han liker vi:)
Fin fredagskveld til deg:)
Klem fra Trine:)

skjerstad sa...

For en spesiell kafe, på en koselig måte ;) Den tapeten var jo utrolig !Mange fine detaljer i modelljernbanen, tenk for en jobb og lage en slik bane. Dette utsagnet dere kom over, hadde gjort seg i et broderi tenker jeg ;)

Ønsker deg en superfin helg :)( skål )
Klæmma fra Janne

Rosa sa...

Jeg MÅ komme meg over fjorden snart!! Det var jo bare verdens koseligste cafè da!
Tipper de har ganske utrolig god kaffe og kaker også? ;-)

Her blir det også rødvin i kveld... litt spent på utfallet bare. Etter en laaang og slitsom uke, og lite søvn i natt kan nok det bli enten verdig morsomt eller sovne-tidlig-på-sofaen-artig! Hehe...

Ha en strålende helg, så prekas vi snart igjen:-)

Stor klem, Rosa

Pafrika Og Belkini sa...

Dritkul kafe, I must say! Fredrikstad har det, skjønner jeg. Det høres også ut som Fredrikstad har samme forhold til snø som Bergen. Snø... og regn. Fryser på igejn... og regner bort. Ny snø... og regn. Akk ja, sånn går nå vinteren. Men i fjor var det tidenes vinter her, med ukesvis med kulde. Det var saker! Litt dumt for astmatikerne som ikke kunne gå ut, selvsagt. Jaja, det ble uforholdsmessig mye værprat her. Jeg er dessverre ikke dypt i vinen, selv om det kanskje kan virke sånn... Derimot tok jeg meg en fancy kaffe fra den fancy maskinen her i sted, og nå er jeg våken, gitt.
Du får kose deg videre med fredagskvelden din!

Wilhelmine sa...

Hei på deg, hvordan i all verden kan jeg ikke ha vært på den cafeen, hvor ligger den i Fredrikstad da???, jeg er jo der støtt og stadig, og trudde liksom at Mormors cafe var det mest kule, men nå ser jeg jo at det har kommet noe som ser så bra ut!! Dit må jeg på lørdag asså. Ha en fin helg!

Wilhelmine sa...

Hei, jeg fant kafeèn, den var jo så søt da, helt i min stil også. Var bare innom for å kjøpe med en kaffe, men må helt klart tilbake snart for å spise suppene. Bra med et nytt sted i byen, men litt rar plassering, enig i det, men samtidig bra med parkeringplass da...praktisk for meg som noen gang føler at jeg lever i bilen pga jobben...hi,hi...kos fra Sarpsborg