onsdag 16. februar 2011

Utfordring

Godeste Pafrika sendte for litt siden en utfordring min vei, og endelig fant jeg tid til den. Jeg sitter riktignok på jobb, men det er (foreløpig) stille og rolig, så here goes:

4 TV-programmer jeg ser på:

1: Home and away. Veldig flau over å innrømme dette, men Tevangamannen og jeg er like hekta på denne TV-serien. Den står på serieopptak på get-boxen, og vi sparer gjerne opp i noen dager, for så å se en 4-5 episoder på rappen. Noen ganger er enkel underholdning tingen!


2: 4-stjerners middag. Mange matlagingstips å plukke opp her, i tillegg til at konseptet er genialt.


3: Antikrundan på SVT1 . Knakende god underholdning! Og en skandale at vi ikke har en norsk versjon.


4: Er det lov å si "alle TV-serier fra før i tiden"? Som Cranford som gikk i jula, Downton Abbey, Poirot og miss Marple? Ja, det må være lov. Jeg sluker sånne TV-serier rått. Elsker å ta inn alle detaljer i klær og interiør i tillegg til selve handlingen.

4 ting jeg har gjort i dag:

1: Sovet godt hele natten, uten at minstemann våknet og holdt leven. Deilig!

2: Vært hos frisøren. Det var jaggu på tide!! Fikk til og med rumpemassasje. Ikke av frisøren da, det hadde vært litt flaut. Men av vaske-stolen. Må si det var en spesiell opplevelse, har jo sittet i sånne massasjestoler før, og er da vant til at de masserer i ryggen. Denne stolen derimot gjøv løs på rumpe og lår. Spennende...

3: Kjøpt artig stæsj på H&M. Nye øredobber, sokker, vippetang... nødvendigheter med andre ord.

4: Vært på jobb, dvs jeg er der nå. Akkurat nå er det stille og rolig her, virker som om folk har forstått at det er dumt å vase rundt på glattisen, og velger sofatjeneste innendørs istedet.  Nå skal jeg snart gå i kantina og kjøpe middag, biff stroganoff på menyen i dag. Appelsinkrem til dessert. Radiologen kom akkurat og annonserte at desserten var nydelig, så jeg gleder meg.


4 ting på min ønskeliste:
1: Jeg ønsker dypt og inderlig at jeg var en sånn stå på og få ting gjort-person. Istedet er jeg en utsette ting til siste liten-person av verste sort. Det er en elendig egenskap som jeg ønsker dit peppern gror!!!


2:  Drømmehuset med stor D. Et passe stort gammelt hus, gjerne type sveitservilla, ikke ødelagt av tidligere oppussing. Selvsagt ligger dette huset fint til, passe langt ifra byen, ikke alt for langt unna skole og jobb. Og så er dette også et hus vi har råd til uten å måtte leve permanent på makaroni etterpå. Dessverre finnes ikke sånne hus her i Fredrikstad, men jeg lever i håpet. Er det lov å slenge på et delønske her? Ønsker jeg og Tevangamannen var handy, så vi kunne pusset opp dette drømmehuset uten nevneverdige problemer. Uff, hele dette ønsket var mye forlangt. Men hvis jeg er snill pike, så kanskje en dag..

3: Å lære å strikke. Mamma sier hun skal lære meg, men vi får aldri tid. De gangene hun er på besøk, går tiden så fort, og det funker nok uansett dårlig å ringe til henne hver gang jeg har mistet ei maske eller strikket feil. Jeg har ikke registrert noen strikkecafeer her i byen, og de som sier det går an å lære å strikke av ei bok, de må ha juksa.

4: Å få reise mer. Jeg leeengter etter å få reise igjen snart. Å oppdage nye steder, finne herlige bruktmarkeder, drikke god kaffe, spise nydelig mat... Noe annet enn hverdagen.4 ting jeg liker dårlig:


1: min evne til aldri å kunne bestemme meg. Jeg kan veie for og imot, skal skal ikke osv i timesvis, og når jeg endelig tar en avgjørelse, blir det som regel en kamp mot klokka å få gjennomført. Æsj, altså! Jamfør punkt 1 på "ting jeg ønsker meg"-punktet. Disse to henger nemlig nøye sammen!

2: Det konstante presset om å elske sola. Fint vær er bra altså, bevares. Men jeg er merkelig nok mer glad i regnet. Ingenting slår varmt, tungt sommerregn, og dukker det opp et realt tordenvær, så blir jeg helt tussete. Nå skal det sies at det er flere typer regn, og jeg er ikke like glad i alle. Sånn regn som går alle veier og til og med inni hetta på regnjakken er kjedelig. Og den typen som bare henger i lufta og er kjempefuktig er heller ikke topp...  Men ellers ønsker jeg annet vær enn bare sol hjertelig velkommen.

3: Fortsetter i værets ånd her. Jeg greier ikke intens varme. Når temperaturen kryper over 30 slutter jeg å fungere. Tevanga på ferie i Tyrkia i juli er veeldig dårlig deal... har testa det, og det gjentas aldri, for å si det sånn... Jeg har i tillegg hud som nekter å bli brun, jeg blir heller knallrød, flekkete og full av soleksem. Ettersom mine foreldre og min eneste søster blir Piz-Buin-brune bare de kaster et blikk ut vinduet, forstår jeg ikke hva dette skyldes. Men det kan være mormor som har bidratt her, hun var nesten melkehvit, på grensa til blå.


4: Mobbing. I alle tenkelige former. Jeg har selv opplevd det, og selv om det ikke pågikk alt for lenge, og jeg har det helt fint i dag, har det satt sine spor som fortsetter å påvirke meg resten av livet. 

Ja, det var litt sjelevrenging, både på grunt og dypt plan. Utfordringen skal egentlig sendes til 4 nye blogger, men jeg tror de fleste bloggene jeg leser allerede har fått utfordringen, så jeg lar den stanse her. Nå skal jeg strax innta middagen, hun før meg i køa i kantina tok siste porsjon av stroganoffen, så da ble det tørr panert sei på meg istedet. That's life... men dessert ble det ihvertfall :-D

7 kommentarer:

God som Grønn sa...

Ja, jeg DIGGER Antikrundan! Helt enig med deg i at vi burde hatt det i Norge og - siden jeg jobber i kringkastingen burde jeg kanskje jobbe litt for det...?

Eple sa...

VELDIG kjekt å lese dine svar her!!

Og jeg kvapp faktisk til da jeg leste hva du fikk hos frisøren; Rumpemassasje! Vel er det lenge siden jeg var hos frisør sist, men at det var en så rivende utvikling innen dette service-yrket kom som en overraskelse ;) Jeg lo godt av denne!!

Ellers ser jeg på alle de "gamle" seriene, jeg også. Downton Abbey er fabelaktig!!

Kos deg videre på jobb- håper middagen og desserten smakte :)

Namaste (jeo74) sa...

Rumpemassasje hørtes faktisk deiligt ut :o)

Så ærligt og hærligt innlegg snuppa!
Endå kjekkare å lesa nå når eg har truffe deg :o)
God vakt!

gult hus i svingen sa...

Antikrundan ser vi på her i huset også:) Bargain Hunt på BBC Lifestyle må du også få med deg og Antiques Roadshow på samme kanal:)
Ble bedre kjent med deg nå Tevanga:) SYnd du ikke har anledning til å komme til Trondheim på bloggtreff:) Vi får ta det igjen, hadde vært sååå artig å treffe deg også:)

klem fra Trine:)

Wilhelmine sa...

Hei sveis;) Ja, det er den som ligger i degernes sentrum, downtown Degerns liksom, ikke store plassen denne bygda...men de har bare verdens fineste bruktbutikk!! Jeg trudde ikke mine egene øyer jeg. Den ligger i et stort hvitt hus helt inne til veien, så den er lett å se. Bare ta av til Degernes fra rakkestad...kjør på til du kommer til butikken. den heter Ting og tang. 3 etg fulle med skrot og alle verdens mulige saker. Den har åpent frem til kl. 16.00 på hverdager...du bare MÅÅÅ dra dit. ta med kontanter...de har ikke terminal. Jeg fikk bare så mye fint for 200 kroner. Kos deg masse i helgen som kommer...savner bloggtreff følelsen allt jeg; ) Spørs om ikke vi bare får ta en bruktrunde en dag i snar fremtid asså...ciao amigo

Datt sa...

Ooooogså har du fått award inne hos meg :)

God som Grønn sa...

Apropos award så har jeg en til deg inne hos meg om du vil : D