søndag 6. mars 2011

Søndagssysler

Så var nok en uke unnagjort. Og i hvilken fart! På mandag reiste Tevangamannen til de sveitsiske alper for å stå på ski og drikke øl, mens jeg skulle friste tilværelsen som alenemor. Dagene gikk med til å jobbe, herje med ungene, rydde, og stupe i seng på kvelden. På toppen av det hele jobbet jeg to netter, så da kom mamma flygende helt fra Trøndelag til unnsetning. Minstemann bestemte seg for å bli syk akkurat de to dagene og nettene, så hun fikk også nattevakt stakkar. Men uka gikk, lørdag kveld opprant, og Tevangamannen kom atter hjem igjen. Han brakte med seg gaver, sjokolade og ro i sjela, for jaggu er det deilig å være to om hverdagslivet. På søndag skinte solen fra skyfri himmel, laaang frokost ble inntatt i fellesskap, og mamma og jeg så vårt snitt til å stikke av i noen timer. Målet var antikk- og samlermesse på Greåker. Selv om det var siste dag, hadde snille mennesker spart noen godbiter til oss også. Mamma kjøpte en snerten hatt til meg, og selv falt jeg pladask for denne skjønnheten:


Den er ubrukt, og i perfekt stand. Med nøkkel til låsen og det hele. Smeeelt...! Jeg har brukt store deler av søndag kveld til å beundre kuppet mitt. Jeg lurer veldig på om den skal få være intakt som den er, eller om jeg faktisk skal skrive i den. Resten av søndagskvelden gikk med til..... (trommevirvler her...)


Tadaaaa! Jeg har lært å strikke!!! Jeg kan herved rett og vrang, og hater vrang. Dette er den spede begynnelsen på en sokk, og jeg vetdasøren hva jeg gjør videre, for jeg drar på jobb i morra tidlig kl halv åtte, og når jeg kommer hjem har mamma reist. Jaja. Med min strikkefart har jeg nok akkurat gjort ferdig sokkeskaftet når hun kommer nedover neste gang. Fin uke ønskes alle som måtte titte innom :-)

6 kommentarer:

skjerstad sa...

Så søt den dagboka var :) Lært å strikka du da , jeg gleder meg til å se den første sokken din . Jeg har prøvd en gang , men ga opp. Ha en fin uke som kommer du også :)

Klem fra Janne

Wilhelmine sa...

Hi,hi...søte deg, strikking er en krevende sport asså. I dag har jeg klart å putte minnebrikken inn i cd-rommet på Mac`en vår...så der gikk de bloggbildene avsted...hvordan i svarte skal vi få den ut liksom...typisk meg vet du. Så søt den dagboken var da;)) Ha en fin sakte uke, klem Wilhelmine

Rosa sa...

Hehe, gratulerer med dine første masker, søta! Får håpe mamma kommer snart tilbake da;-)
Ikke skjønner jeg hvordan alenemødre med flere barn klarer seg, jeg har mer enn nok med å kle på og fore meg selv til tider:-D

Håper du har en finfin mandag, jeg skal rett på trening etter jobb og gleder meg til å finne sofaen etter det!

Klem, Rosa

pingo sa...

kjempefin dagbok!! kan omtrent henges opp på veggen! velkommen som strikker! min erfaring er at man kan strikke svært så mye med rett og vrang. og kan anbefale "strikkeboka" av gerd fjellanger (innføring i strikking, strikkeskole og enkle og oppskrifter, samt noen litt mer avanserte etterhvert som kunnskapen tar seg opp) og "myk start" (babyklær og tepper riktignok da men.. kjekt å strikke små ting som blir fort ferdig ;-)

ha ei fin uke!

klem, pingo

annicken_j sa...

*smelt* for en herlig dagbok, jeg har aldri sett lignende. Selvfølgelig skal du skrive i den, det kommer til å gi deg mye glede i hverdagen. (det gjør i hvertfall min, og den er ikke halvparten så fin)
Så bra at du har lært deg å strikke, det går sikkert fint.
Klem

Anonym sa...

Hei, kjempefin dagbok!!!! Antar den er fra 60 tallet eller tidlig 70 tall. Når du har funnet denne så gir det meg håp om at jeg kan igjen barneveske mi fra samme periode i dagens bruktmarked :) Det hadde å vært kjekt å finne de tingene jeg ikke fikk som barn. F.eks et knallgrønt penalhus og ei minnebok med småblomstrete mønster på ytterpermene :) :) Hilsen Hanne fra Madla