tirsdag 1. mars 2011

Soverom til besvær

Når jeg viser bilder fra huset mitt, blir det som oftest til at jeg viser kjøkkenet eller stua. Det er de rommene i huset jeg er mest fornøyd med, og derfor morsomst å vise frem. Det rommet jeg liker minst å vise er soverommet, for det er et rom jeg ikke får til å stemme! Men for to dager siden fikk jeg nok, og bestemte meg for å ta grep.


Først kommer litt syt og klag. Rommet har skråtak i begge ender, det er derfor vanskelig å få plassert et klesskap. Stikkontaktene i rommet er plassert i hytt og gevær, og ihvertfall ikke der jeg behøver dem aller mest, og så er det på sin plass med litt selvransakelse... Både Tevangamannen og jeg har veldig masse klær, og er på ingen måte særlig gode på å holde orden i dem. Etter mye frem og tilbake da vi flyttet inn, kjøpte vi to expedit-romdelere fra IKEA til å ha klær i, en stor til meg, og en mindre til Tevangamannen. Jeg ommøblerte sikkert fire ganger før vi fant ut at den store romdeleren måtte stå ved fotenden av senga, og da falt brikkene på plass. Med to ekstra stativ å henge kjoler og skjorter på, begynte ting å komme i orden! Romdeleren vises såvidt på bildet over. Jeg har stiftet fast et stort tøystykke med fint mønster på baksiden, slik at ikke klærne skulle seile rett igjennom. Mønsteret vises som bakgrunn inni hyllene. I tillegg la jeg utapå et lag med tapet med mønsteret ut mot sengesiden. Ble så bra atte!


Vi har hatt en gammel sofa stående ved Tevangamannens side av senga, med det resultat at alle klærne hans blir liggende i en diger ball der, istedet for i kleshylla hvor de hører hjemme. For to dager siden gjorde jeg kort prosess, og tok sofaen ifra ham. Nå står to de to klesstativene der istedet, og ser svært så ryddige ut. Sofaen har havnet i andre enden av rommet, så jeg kan sitte der og kikke inn i kleshylla mi og pønske ut dagens antrekk samtidig som jeg hviler mine morgentrøtte ben. Et bilde kjøpt på en gjenbruksbutikk skal henges opp bak senga, og jeg har tatt bort to mørke lilla sengelamper med elendig lys, og erstattet dem med loppislamper med fine hvite skjermer. Sengeteppet på fotenden er også fra loppis.


På kommoden står et smykkestativ, to vesker (den fremste fra loppis, den bakerste er arvet) og min elskede fiolin som min bestefar har lagd til meg. Og nei, jeg kan ikke spille...

Mye gjenstår før jeg er helt fornøyd, men det har kommet seg betraktelig. Jeg handler før jeg tenker, derfor tok jeg selvsagt ingen før-bilder. Men tro meg, det har blitt bedre. Jeg skal finne noen fine puter å "pynte" senga med, henge noen flere bilder på veggene, og så lurer jeg litt på å slå på en plate bak på romdeleren som jeg kan tapetsere ordentlig, tapeten som sitter der nå er bare stiftet fast og begynner å løsne litt i kantene. Da kan jeg til og med henge opp noen små bilder bak på romdeleren, kanskje til og med ei lita hylle??? Resten av soverommet, dvs den andre siden av romdeleren skal jeg spare dere for en liten stund til. Der er det komplett kaos med klær, rot og tørkestativer. Dette er på ingen måte et perfekt og strøkent hjem!

3 kommentarer:

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Heisann! Dette blir bra! Ja noen ganger faller ting på plass av seg selv, andre ganger ikke. Jeg tror jeg aldri blir helt ferdig med å ommøblere i heimen, kanskje finnes den BESTE løsningen rett rundt hjørnet?! sånn går det i..
Jeg har veldig lyst til å dra ut til den "hallen" midt i indre østfold også, Husker du hva den het? Kommer ikke på og "litt" for stort eventyr å legge ut på uten klart mål. Mamma snakkket og om ny butikk i Mysen! Kjedelig om de er overpriset da! Da er det ikke noe gøy.
Herlige funn du kom hjem med, nydelig medisinskap og lysestaker!

emblas-kanel sa...

Synes soverommet ditt ble riktig så trivelig - synd du ikke hadde "før"-bilder, men men. Det er jo resultatet nå som er viktig. Soverommet vårt ser ut som et eneste stort typisk "førbilde" så det kommer nok ikke noen blogginnlegg derfra før noe blir gjort.
Ha en fin 1. mars.
Klem fra Eva :-)

Eple sa...

Soverom er helt klart et vanskelig rom, ja. Men du er jo på god, god vei. Masse fine ting- likte veldig godt det sengeteppet!