mandag 2. august 2010

Evig skattejakt

Ja, jeg er alltid på skattejakt. Ofte når jeg kommer inn i en brukt/antikvitetsforretning kommer innehaveren og spør om det er noe spesielt jeg leter etter. Mitt standardsvar da er alltid: "Vet du, jeg er bare på skattejakt jeg". Og da blir innehaveren alltid godt fornøyd og ønsker meg god jakt. Her er litt av hva både hjembyen og søta bror hadde å friste med den siste måneden!

Litt snop hentet fra Sveriges vestkyst.


Disse boksene fortjener et nærbilde. De er rett og slett nydelige, kostet 120 kr pr stykk, men jeg er vill etter fine bokser, så det var de verdt. 


Artig skuff ble tilholdssted for salt, pepper og oljer.

Koppen og det øverste fatet hadde jeg fra før, de passer fint sammen med det underste fatet. Fikk kjøpt 12 fat i to ulike størrelser, 6 av hver. Kopp, skål og fat er fra 3 forskjellige mønstre, men alle har samme farger, og er fra samme produsent. Må nok på koppejakt nå..


Koffertsamlinga begynner å ta form. Den underste ble innhandlet i Gamle Fredrikstad under månefestivalen. Hun som solgte den koste seg med festivalen, markedet og et par glass vin, og det var en veldig hyggelig handel. Den nest underste har tilhørt Tevangamannens farmor, den nest øverste sto på et marked i Drøbak og fristet en gang i vår, og den øverste, meget søte saken ble med hjem fra Lysekil for to uker siden. Nå huser de alle hobbyutstyr, og kan når som helst legges utover og åpnes for en rask hobbysession!


Denne bollen er skikkelig retro!! Det var den trivelige vindrikkende markedsdamen som solgte denne også. Hun hadde tre, og jeg hadde store problemer med å velge. Det sto mellom en avlang i sitrongulaktig farge, og to like firkanta, oransje eller sitrongul-ish. Det ser ikke helt sånn ut på bildet, men mintgrønt og oransje er en skikkelig digg fargekombinasjon. Så det måtte bli den oransje. Får meg liksom ikke til å legge noe oppi bollen... Da vises jo ikke det fine blomstermotivet.


Den eldste sønnen min het knøtt før han ble født, og blir ofte kalt det enda. Så denne skal få en plass i tallerkenhylla over senga på rommet hans!

Det virker som om alle rundt meg er ferdig med sommer og ferie nå, mens vi har ikke begynt enda. På torsdag drar vi til Danmark, og skal frese rundt litt overalt i 9 dager, og så bo i leid feriehus med gode venner i 7 dager etterpå. Gleder oss stort! Mon tro jeg finner noen skatter i Danmark også...

1 kommentar:

skjerstad sa...

Hei :)
Jeg ble din første følger !Jeg også liker gamle ting , retro og ikke minst Geriljabroderier !! ;)
Blir morro å følge deg :)

Hilsen Skjerstad