onsdag 21. desember 2011

Så ble det jul allikevel

Vi hadde egentlig bestemt oss for ikke å ha juletre i år. Vi kjører tross alt nordover i morgen, og kommer ikke hjem igjen før på kvelden 4. juledag. Men her i huset er vi nok kjent for å ikke nødvendigvis kjøre den praktiske linja hele tiden. Og så hjalp det på at vi har hele tre selvhogst-felt i nabolaget :-) Det gikk som det gikk, og treet kom i hus.


Ok da, det er ikke så stort. Men da hjelper det å finne verdens fineste vedkasse i uthuset. Dette er praktisk på mange måter, for eksempel når ikke minstegutt opp til pynten :-) Med utsikter til bortimot 9 plussgrader i romjula tror jeg veden kan ligge trygt i dvale under treet så lenge.


Hvert år prøver vi å flette noen nye julekurver. Vi har en hel bok med forskjellige mønstre, og det er ikke måte på hvor intrikat det kan gjøres. Dette hjertet tok det meg bortimot to timer å flette. En pirkete prøvelse, men har man litt varm gløgg eller en god juleøl å hjelpe seg med, så går det finfint allikevel :-)


Til slutt må jeg bare vise disse dånefine lysestakene. De er kjøpt på Jon Fredrik Skauges butikk Reinhekla som ligger på Fannrem i Orkdal, og han har sannelig mye fint! Fannrem er visserligen ikke verdens navle, men Reinhekla er et sånt sted man drar til uten å bry seg om hvor det ligger.

I dag morges lå det faktisk et tynt teppe med snø over hele verden, og ungene var i ekstase. I morgen klokka tre starter Den Store Juleferien, og jeg tror faktisk nesten jeg gleder meg litt til å sitte 9 timer i bilen for å komme "heim åt ho mor". En strålende god jul ønskes alle som måtte kikke innom :-D

6 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

Søtt juletre på verdens fineste vedkasse:) Liker lysestakene fra Reinhekla:)
Velkommen hjem til Trøndelag:))))

Klem fra Trine:)

ReVinyl sa...

De var dritlekre!!

Kan du ikke tipse han om nettbutikk?
Er altfor sjelden hjemme og butikken hans
kunne jeg tenkt meg å titte innom mer.

Kjøpte noen engler av gamle blikkbokser og noe annet som jeg ikke husker i farta...

Wilhelmine sa...

Så fint treet ble, passet perfekt på vedkassa. Kjør pent oppover i morgen da, ha en riktig god juleferie, vi skal og må sees på nyåret asså...hi,hi..hvor mange ganger sier jeg det liksom...hi,hi...juleklem fra Wilhelmine

hege sa...

Enig i at det er nødt til å være verdens fineste vedkasse! Og klart dere må ha tre!! Fint er det;-)) Vårt er ikke kommet i finstasen enda, men det satser jeg på skjer i morgen.

Riktig deilig jul!

Eple sa...

Kjempefint tre- hvorfor være diger når man er fortryllende som liten? Eller noe slikt... ;)

Vi har nettopp fått treet inn i stuen og imorgen skal det styles etter alle kunsten regler...det vil si at ALT av julepynt som noensinner er kommet inn i huset, er laget, fått eller funnet skal presses på hver ledige krok. Gleeeder meg!

Håper dere har hatt en fin kjøretur og ønsker deg og dine en skikkelig fin og god jul!!! :)

Rosa sa...

Ville bare stikke innom og ønske deg en riktig god jul, snuppa!
Håper du får late, koselige dager:-)

Klem, Rosa