onsdag 15. desember 2010

Det var den dagen alt ble så bratt...

Her i heimen er juleforberedelsene planlagt ned til minste detalj. Jeg har en liste over alle gjøremål, og disse er porsjonert ut i små doser hver dag fram til jul. Dette gikk finfint, og vi var så INNMARI glade og fornøyde. I går kveld hadde jeg ryddet et griserotete soverom, og Tevangamannen var akkurat ferdig med vask av yttergang og trapp. Alt innhold i yttergangen var flyttet inn i stua, og det var akkurat da tilbakeflyttingsprosessen skulle settes i gang at det skjedde. Jeg så TV, koste meg med te og kveldsmat, da det rett og slett sa SVOOOOOSJ!!!!!! "Jeg kunne høre Tevanga, men jeg kunne søren ikke se henne", sa Tevangamannen til mamman sin i telefonen etterpå. Sånn går det når 2-åringen stjeler sikringen til brannslokkingsapparatet og man ikke legger merke til det, og bestemmer seg for å ta den årlige "snu-på-hodet-testen". Tevangamannen stakkar visste ikke så mye om sånn pulverapparat-pulver, og tok det i starten med knusende ro. Han glodde mistroisk på meg da jeg sjokkartet løp rundt og lukket dører, dekket over elektiske apparater og jamret "neineineinei"...


Dette må være realitetsblogging på sitt styggeste... Og det støvet var fælt. Heldigvis hadde vi to åndedrettsvern på lager, uten dem var det ikke levelig inne.Ser nesten ut som om man kan gå skitur her inne. Mulig det er klabbeføre...


Legg merke til firkanten på bordet hvor mobilen min lå.

Uff, stakkar Tevangamannen har vært trist i dag. Jeg tror at han tror at han har ødelagt jula vår, men det er da fremdeles noen dager igjen å ordne opp i dette på. Nå venter vi bare på at forsikringsselskapets takstmenn skal ta kontakt med oss, så de får befart og fikset opprydningsbataljon. Ikke bare å støvsuge opp dette nei! Man skal ikke engang bruke vann på det. I mellomtiden lever vi på kjøkkenet, og der har vi etter min mening klart å få det ganske så koselig. Vi flyttet en gammel sofa inn fra gjesterommet til kjøkkenet, så vi skal ha noe godt å sitte i disse dagene. Nå får jeg jo tilogmed vist sofaen fram til dere! Denne er arvet etter besteforeldrene mine, og hører sammen med den grønne stolen i stua.


Og i dette dautragiske innlegget passer det seg å avrunde med noe godt. Bakte berlinerkranser i går, og de ble rågode! Ikke noe skummelt med kokte eggeplommer i julekaker, var så lett å lage deigen at! Litt priklete å trille dem ut, men resultatet vat verdt det! Nå er ungene lagt, og vi trekker oss tilbake til kjøkkenet. Måtte gjensidige ringe tidlig i morra!!!

11 kommentarer:

Ida Susanne sa...

Å herreguuud.. Stakkars dere*må fnise litt*
Deilig støv..
Sender en trøsteklem... :)

...LEKKERT bord på nederste bild eher..
DIGGER :)
..Lekkert bilde egentlig.. Mange kule detaljer :)
ME LIKE

skjerstad sa...

Huf huf huf !! Herligheten sånn uflaks, og rett før jul !!! Ja ja dere har heldigvis ikke hatt en brann . Måtte dette gå fort slik at dere slipper å ha det sånn . Men det er jo så koselig på kjøkkenet deres da :) Så dere koser vel dere likevel tenker jeg ;)

Ha en fin kveld tross alt ;)
Trøsteklem fra meg også

Anonym sa...

Vi føler med dere, men måtte le litt av innlegget :). Huff og huff! Jeg har vasket vekk slikt pulver en gang før, og det går bort av i hvertfall harde møbler bare man gnikker hardt nok.

Er det skumapparat som står øverst på ønskelista i år? ;).

Håper dere har en fin kveld på kjøkkenet uansett. :)

Mange sympatiklemmer fra Ebeltoftgjengen.

pauladesign sa...

Føler med dere. Det ser ikke bra akkurat nå. Men det kommer til å bli kjempe skal du se :-)

Pafrika Og Belkini sa...

Neineineinei! Fy søren så forbannet uflaks! Massevis av sympati sendes!! Men på den lyse siden - tenk så rent det blir i huset når et helt forsikringsselskap har vært og vasket! Det blir julevasken sin, det.

Må samtidig skamrose kjøkkenet deres. Utrolig koselig! Synes den sofaen passet veldig godt inn. Der kan du slange deg vettu, mens mannen i huset bøter på pulverskadene og lager middag det neste året! ;)

emblas-kanel sa...

Ojojoj x 3.
Ojojoj så dumt det ble med det pulverapparatet. Det blir nok litt av en jobb. Minner om da vi fikk branntilløp hjemme når jeg gikk i åttende. Natt til tredje juledag!
Ojojoj for et trivelig kjøkken dere har. Måtte sitte lenge og se på bildet og detaljene.
Ojoj de berlinekransene så gode ut. Kokte eggeplommer - det hørtes spennende ut.
Klem fra Eva

Kaspara sa...

Kjære Tevanga
Au da! Så utrolig kjedelig å få kladdeføre innendørs og dere som var så godt i gang og hadde vært såååå strukturerte med lister og det hele. MEN... dere fikser nok dette også selv om det sikkert var et særdeles dårlig tidspunkt.
Flink er du som får til berlinerkranser! Det gjør ikke jeg, og om jeg skal ha det i hus skal jeg sannlig kjøpe deigen hos baker`n slik tantebarnet mitt sytaløst hadde gjort.
Lykke til med kaoset i heimen og ha en så god dag som mulig!
Klem fra kaspara

gult hus i svingen sa...

kjære Tevanga:)
Trøste mæ, det herre va no bare tragisk:) Virker tross alt som om dere har humor og greier å holde humøret oppe:) Håper på snarlig besøk av Gjensidige og får ordna opp i rotet:)
Som de griser til det disse brannslokningsapparatene da:(
Fin- fine berlinerkranser ja, det er noe herk å trille dem ut:)

Stå på med en varm klem fra Trine

annicken_j sa...

Huff da, jeg visste ikke at der var så vanskelg å få det bort også! Stakkars dere!
Jeg håper det går fint, og det det blir borte rask. I mellomtiden så ser det jo riktig så koselig ut på kjøkkenet :)

Wilhelmine sa...

Uff,uff...stakkars deg da, jeg har også vært litt uheldig i dag, ikke for at det er noen trøst, men jeg har kræsjet Wilhelminebilen...jeg skulle på bakedag sammen med venniner...skulle bake berlinerkranser...men det ble verdens dyreste berlinerkranser...deigen ligger i kjøleskapet og bilen står skadeskutt i gården...men,men...snart er det jul:))) Klem fra Wilhelmine

Dynamisk Salong sa...

GUBBAN, Tevanga! Er det virkelig mulig? Snakk om den maksimale uflaks! Skjønt, kunne ikke annet enn å småle litt når jeg leste dette altså... Du skriver virkelig humoristisk og livlig. Ser det for meg! Tror vi må kalle dette en enda værre katastrofe enn vannskaden hos oss. Den er enn så lenge under kontroll. Skjønt, kjøkkentaket er revet, og kommer ikke på plass før vi har pusset opp badet, og det har vi ikke råd til med det aller første, så da får vi vel leve med "råloft" på kjøkkenet i alle fall noen måneder fremover i tid ser det ut til. Fortsatt god påske til deg, - og takk for at du linket meg opp mot denne historien. Setter vannskaden vår litt i perspektiv, hehe!