fredag 17. desember 2010

O hellige ISS

Det er lyst i tunnellen, ikke lenger trøbbel i tårnet, presten synger reint... ISS er kommet, og jula ser ut til å være reddet. Riktignok er vi ikke kvitt elendet før på mandag, men det kunne ha vært så ufattelig mye verre. Tenk at 2 sekunders trykk på pulverapparatet kan gjøre så enorm skade! Men detta går vegen. Nå skal det tenkes positivt. Blant annet får vi renset både gardiner og tepper, alle duker og puter, samt yttertøy og sko. I skrivende stund står to jenter og støvsuger alt vi eier og har. Lyden er som musikk i mine ører  :-)

I mangel på annet å blogge om har jeg tenkt å slå et slag for småfuglene. Jeg er oppvokst med en pappa som brukte MYE tid på å pusle om disse små krabatene. Så fort minusgradene og snøen kom snikende, satte han igang sitt småfugl-apparat. Han samlet brødsmuler, kjøpte frø og meiseboller. Hver kveld før han la seg preparerte han neste dags måltid, og hver dag før jobb brøytet han seg vei gjennom snøen ned til skogen nedenfor huset, klatret opp i  et tre og serverte det beste han kunne yte. Nå har vi fulgt hans eksempel, vi har etablert matestasjon i en busk som står hyggelig plassert utenfor stuevinduet. Og pip-pippene har nå gode dager.


Jeg har lagd fancy pip-pip-mat i år. Jeg smeltet kokosfett, blandet inn villfuglfrø og støpte hele smørja inn i pepperkakeformer. Her har de vært ute på verandaen til stivning, og fikk i den anledning et hyggelig snødryss over seg. Dette var selvsagt planlagt.


Fiks ferdig med snor og det hele. Det som er litt typisk er at pip-pippene ikke er så gira på den fine fuglematen min. De velger heller Tevangamannens plastboks med oppsmuldret flatbrød og solsikkefrø. Jaja, det enkle er ofte det beste. Pepperkake-pippip-maten pynter ihvertfall opp!


I går kjøpte jeg tre av disse finfine meisebolle-holderne på kremmerhuset. De er skikkelig fine, og 39 kr pr stykk må sies å være en fin pris. Så får vi se om pip-pipene vil ha de hjemmelagde meisebollene våre.

Nå venter jeg bare på at minstemann skal sovne, så skal jeg dusje. Etterpå lar jeg ISS seile sin egen sjø og kose seg med å julevaske stua mi, så drar jeg på jobb for å spise julelunsj. Tudeluuu!

7 kommentarer:

Rosa sa...

HURRA!!!!
Jeg vet ikke hvor mye skade 2 sekunder med pulverapparat gjør, men jeg vet mye om hva ca hele apparatet forårsaker... (på fest i ungdmmen, heldigvis IKKE hjemme hos meg! Jeg skulle gjerne hatt gassmaske!).
Så tatt og lov for ISS!! Da tar de sikkert hele julerengjøringa når de er så godt i gang;-)
(Det er jo lov å håpe, sant??)

Det må jeg si, det var FANCY fuglemat! IMPONERENDE! :-)
Men skjønner at pippene blir litt redde når det henger en stor gris i treet;-)

Ha en fantastisk helg, du skjønne kvinne:-)

Klem, Rosa

Eple sa...

Jippi for både opprydding av katastrofen og snaddermat til søteste små tippetippene!!

Ha en riktig så fin helg :-)

Datt sa...

Oh my God, las det forrige innlegget nå, att det går an, så uflaks!! Usj!! Takk og pris for ISS da! :)

Wilhelmine sa...

Hei, så bra, rett og slett fantastisk at du får ordnet opp i dette. Hurra for ISS.

Kaspara sa...

Heisan Tevanga
Så godt det ordner seg for dere og at dere er ved godt mot! Jeg værer positivitet og opimisme!
Herlig fuglemat! Det blir så fint når man bruker bakeformer.¨
Vi har fuglenek ute i treet foran huset og ungene følger ivrig med på om det sitter fulger og mesker seg med neket og det gjør det i ett sett.
Lykke til med oppryddingen og juleforberedelser!
Klemmer fra Kaspara

emblas-kanel sa...

Har sittet og surfet litt rundt i blogglandia, og havnet på tre innlegg på rad som handlet om fuglemat så det betyr nok at jeg må få meisebollene fra kommoden i gangen og ut i trærne. Likte spesielt godt fuglematen i de pepperkakeformene. :-)
Klem fra Eva

Namaste (jeo74) sa...

Det var jammen meg luksusfuglemat ja :o)
Fiiint rett og slett.

Så synd med den uheldige hendelsen da. Såg rektigt så trist ut i forrige innlegget ditt, men godt det blir ordna.

Så kjekt å hørra ka så fekk deg inn i bloggingen forresten.
Eg forstår du har hatt møkje på plakaten, men du sendte meg faktisk aldri adressa di du... ;o)