søndag 8. januar 2012

Realitetene


På fredag opprant den deilige dagen da vi skulle på Kvänums fantastiske showroom i Oslo. Verdens søteste sørlandsjente møtte oss, serverte oss deilig kaffe, og  herlighetene startet. For hvilken ineriørfrelst frøken får vel ikke gåsehud og en jevn strøm av endorfiner i kroppen av å prate om sitt drømmekjøkken med en profesjonell i to timer?? Stemningen steg taktfast i været med minuttene som gikk, helt til det avgjørende spørsmålet ble stilt. Det spørsmålet hele seansen absolutt burde ha startet med. "Hva tenker dere om budsjett da??" Tevangamannen (som faktisk hadde vært uvanlig engasjert i samtalen) nølte litt, og repliserte med avtalte beløp. Det ble øyeblikkelig stille, og sørlandsjenta ble med ett dyster. Svaret var at det gikk nok HELT sikkert ikke. Vi måtte nok heller regne med omtrent det dobbelte... Det ble med ett så kaldt og stille i lokalet. Sørlandsjentas skravling om muligheter til å trekke fra litt på å gjøre annerledes her og mindre der, og det ene med det andre ble til slutt bare et jevnt pip i ørene. Plutselig la jeg merke til at det klødde så fælt på den ene armen min, en flue bråkte veldig borte i vinduskarmen, januarsola stakk brått så skarpt i øynene gjennom vinduet, og... BREEEMS! Okei, vi gikk på en smell der. Drømmekjøkkenet er foreløpig.. bare en drøm. Men vi lar oss ikke knekke!! Mens vi venter spent på pristilbud har vi hatt noen dager å tenke på. Realiteten er at vi klarer oss fint på nåværende kjøkken lenge enda.Nja, det er jo litt skrint. Skal innrømme det... Men dette bildet er tross alt fra før vi flyttet inn. Nå har vi ordnet oss som best vi kan, og begynner til og med å synes at det til tider kan være ganske koselig på det bittelille kjøkkenet vårt. Vi kan vente med å handle nytt kjøkken i både ett og to år mens vi sparer på spreng.  Den som venter på noe godt venter forhåpentligvis ikke forgjeves :-)

8 kommentarer:

Herman Grans ♥ sa...

Åh, kjedelig :(
Men det ordner seg jo alltid for snille jemter :)
Hilsen Grete

Skjerstad sa...

Jeg humrer litt her jeg sitter Tevanga ;) Du skriver så artig og jeg lever meg inn i situasjonen :) Men veldig kjedelig det der da , huff . Entusiasmen stiger og poff så daler vi igjen .
Men dere finne helt sikker drømmekjøkkenet dere :)
Jeg følger spent med ;)

Klem fra Janne

pingo sa...

Ææææsj. Men tror dere klarer dere helt supert mens dere venter - ditt humør, humor og evnen til å se det positive er utrolig bra! Du er et eksempel til etterlevelse :-)

Jeg skulle ønske vi hadde et større hus, større kjøkken og større stue. Og større soverom. Hehe. Men jeg har heldigvis også skjønt at det viktigste er ikke det materielle.

Du e god - glede mæ te vi kan sitt på kafe og prat skit en gang i forhåpentligvis overskuelig framtid. Iallfall i løpet av 2012!

Klem

ReVinyl sa...

Huff...finnes det ikke noen flinke snekkere i nærheten som du kan vise drømmekjøkkenet til, og få et prisoverskal fra? Kjøpe billige skrog på IKEA?

Heng in there...
Klæm

gult hus i svingen sa...

Det ordner seg, skal du se:) Men drømmekjøkkenet ER dyrt;)Kjedelig allikevel, det skjønner jeg:)
Tenker det er trivelig på kjøkkenet deres nå også:)

klem fra Trine:)

Rosa sa...

Ikke stas, men her er det bare å spare hvis dette var Drømmekjøkkenet med stor D.
I mellomtiden kan du jo ta turen innom meg og kanksje få en ny fargeklatt mens du sparer? ;-)

Klemmer, Rosa

Fru Samuelsen sa...

Hei!!

For ca et år siden var vi i kontakt med samme kjøkkenfirma i Oslo, synes de har de aller fineste kjøkkenene!!! Men så var det prisen da... Vi hadde tegnet hjemme og visste hvor mange skap, skuffer osv vi ville ha, men for oss er det 60 mil til Oslo og vi ønsket et ca prisoverslag før vi dro inn..... Ikke næyaktig, men bare samm ca. Det fikk vi aldri, så vi visste ikke om det kjøkkenet vi ønsket oss ville komme på 70-80-150-200 tusen, eller kanskje enda mere...
Ingen aning i det hele tatt. Ble så skuffet over at de ikke ville være litt mer behjelpelige, så det endte med at vi avlyste avtalen vi hadde. Synes det var for mye stress og for langt å reise 60 mil, antagelig til ingen nytte.. Siden de ikke ville gi noe overslag, regnet vi med det ble durt.....

Nå var det ikke meningen å ta motet fra deg, håper jeg ikke gjorde det?? For jeg synes fremdeles de har de mest fantastiske kjøkken. Håper dere får et overkommelig tilbud!!!!!
Og lykke til! Vi endte opp med å beholde den innredningen som var, ble fint det også:-)))

Klem Fru Samuelsen:-)))))

pingo sa...

tips fra min mann møbelsnekkeren; han mener en god snekker utmerket godt kan plassbygge et like fint kjøkken som det kjøkkenet du ønsker deg. det eneste som vil skille dem, er selvfølgelig at det ene heter kvänum, og det andre ikke..

uansett hva dere velger; lykke til! vi SKAL komme og se etterhvert ;-)

klem