søndag 10. juni 2012

Hay

For ikke lenge siden fikk jeg dratt innom Hay sin butikk i Oslo. Det verserer mye fra Hay rundt omkring i bloggeland om dagen, og det er ikke så rart. Jeg kunne ha kjøpt hele butikken jeg... Denne gangen ble det derimot bare med noen småtterier.


 
Jeg trenger strengt tatt verken arkivmappe, fine konvolutter eller kleshenger trekt med fallskjermsnor, men hvem bryr seg om det?? Settekassen ble med hjem fra Fanø fjor sommer. Den kjøpte jeg på antik-kafeen i den nydelige landsbyen Sønderho.


Ballografen kjøpte jeg på designtorget, den er så nostalgisk at den måtte bli med hjem. Mamma jobber i posten, og jeg ser enda for meg disse stående i skrankene rundt omkring i det gamle postlokalet som beleilig nok lå rett ved siden av barneskolen. Snille postbud med god tid spanderte tyggis og lot meg gå løs med stempler og konvolutter helt til mamma var ferdig for dagen. Huttemegtu, det er lenge siden.


Arkivmappen er litt trist og grå på utsiden, men man skal ikke dømme en bok etter omslaget :-)Gamle dokkeøyne og konfektform fra særeste Tombees du camion ("det som falt av lastebilen") i Paris, bartering kjøpt på Kanariøyene, en slags kakeform kjøpt på marked i Wien, Washitape fra Panduro, verdens minste saltbøsse fra  loppis, og sist, men ikke minst... BUGG! Bugg er min barndoms tyggis, og jeg hoppet høyt da jeg fant denne på butikken rett ved siden av oss.


I går kveld disket Herr T opp med andebryst, appelsinsaus, pastinakkpure og grønnsaker. I dag skal vi på sesongåpningen av Elingaard ute i Onsøy. Der har vi ikke vært før, så det blir spennende. Gutta boys gleder seg til å besøke huskeparken, og mor selv gleder seg aller mest på herregårdskafe :-D

1 kommentar:

Wilhelmine sa...

Så nydelig dekket bord da;) Ha en fin søndag videre, klem W. Gi meg en tilbakemelding om Herregårdscafeen da...om det liksom var koselig der...verdt et besøk og sånn...;))