søndag 26. september 2010

Hipp hipp...





Jeg hadde bursdag i går. Ja, tenk nå er jeg 29! Det verste var at jeg nesten glemte min egen bursdag. Husket lettere sjokkert på det 5 dager før. Nå skal jeg ikke begynne å vitse med tidlig alzheimers, den er for gammel. Men det er kanskje et tegn på at bursdag ikke er så viktig lenger. Uansett er det da koselig å feire litt allikevel!




Jeg testet en oppskrift fra BoligLiv, birkes-buns. Inspirert av Kardemomme i Huset ved bekken puttet jeg i litt (les: mye) vaniljekrem. De ble sabla gode, og så skikkelig kafé-lekre ut. Neste gang skal jeg prøve å lage dem litt mindre, for de ble virkelig monsterstore. En bolle blir nesten en middag.. Jeg bakte også snickerskake, men den glemte jeg å ta bilde av, ikke like stas å vise halvspist kake. Den er ihvertfall kjempegod, og smaker virkelig snickers.

Lekre gaver fikk jeg også, her følger et lite utvalg:


Superfine sko fra Tevangamannen. Plukket ut av meg :-)
 

Mummikopp og blafreboks


Nydelig brosje


Hoppsann.. enda et par sko??
Nå er det dagen derpå og søndag, Tevangamannen springer Oslo maraton og jeg er hjemme med småguttene, en med og en uten feber. Innimellom boklesing, togbanebygging og mating fikk jeg tid til å teste en oppskrift på chai latte, også fra BoligLiv.


Masse deilig krydder. Kanel, kardemomme, nellikspiker og fersk ingefær. I tillegg til det som sto i oppskriften puttet jeg også oppi noen kardemommekapsler. Forsto ikke helt fremgangsmåten, men prøvde meg frem. Jeg har gjort flere mislykkede forsøk på å lage chai latte før, men denne gangen fikk jeg full klaff. Det ble jo faktisk godt!



Her nytes det ferdige resultatet sammen med en bolle fra gårsdagen. (Fy søren den bollen er diger!) Kastet et blikk ut i hagen, og der sto sannelig en valmue og slåss mot vinden. Jeg måtte redde den inn før den bukket under.

Nå ringte akkurat Tevangamannen, han fikk krampe ca halvveis i maratonen og sitter på toget hjem. I morgen skal vi til tannlegen begge to. Skrekk o gru.

6 kommentarer:

Rosa sa...

Så mange flotte bursdagsgaver, du er jammen heldig! Må si Tevangamannen (les: du) har utrolig god smak angående støvletter;-)
SUPERLEKRE!

Kanskje du har lyst til å legge ut en oppskrift på den perfekte chai latten? Har prøvd flere ganger jeg også,med litt vekslende hell...
Chai latte er en typisk høst-/ vinterdrikk for meg, og et godt alternativ til kakao. Deilig med litt "eksotiske" innslag på en kald dag:-)

Lykke til å morgen, my fingers are crossed! (Rosa er ekstremt redd tannlegen selv...)

Klem, Rosa

skjerstad sa...

Gratulerer med gårsdagen :) Stilige sko ! og mummikop :) De bollene hadde jeg likt å sette tenna i :) Koselig det var på kjøkken bordet ;)

Kos deg i kveld :)
Klem fra meg :)

WILHELMINES sa...

Grattis med dagen...så mye fine gaver. Høres godt ut med chai latte...her i huset er det nå dilla på Nigellas kakao med kanelstang.

gult hus i svingen sa...

gratulerer med gårsdagen da du.Hurra!

Deilig med ferske kanelsnurrer:)Og kaffen ser deilig ut og beskrivelsen bekrefter det:)

Synd for "Krampemannen" å måtte bryte. Lykke til hos tannlegen, det går da bra!

Klem fra Trine:)

Pafrika Og Belkini sa...

Kan egentlig en sånn bolle bli foir stor?? Neppe! Den så fantastisk god ut! Og GRATULERER med overstått, unge dame! Det kan jeg si, for jeg er 7 år eldre. Men det gjør ingenting, for 30 er nemlig de nye 20. Fine gaver du har fått, og jeg er litt imponert over at du har så sprek mann... Mr Pafrika er nok best til tunge løft, og hadde jeg sendt ham avgårde på maraton hadde vi neppe sett mer til ham igjen... ;)

Ang hekleopplæringen, så var det forbausende lite banning involvert. Det kan nok ha en viss sammenheng med at jeg ikke var i enerom under opplæring, med sammen med venninne og venninnemor. Dessuten fikk jeg så god kake, det demmet bra opp for den periodevise motgangen jeg tross alt møtte. Men siden gikk det forbausende bra, og det er så gøy atte!

Nå regner jeg med tannlegebesøket er overstått. Kanskje kjenner du deg pittelitt slagrammet? Det pleier jeg å gjøre nemlig, for jeg insisterer alltid på masse, masse bedøvelse. Bring it on, sier jeg, og det gjør heldigvis tannlegen min. Det er derfor jeg går til ham, og fortsatt har egne tenner.

Ha en fin mandagskveld, med eller uten bedøvelses-sleving!

Namaste (jeo74) sa...

Åhhh, så glad eg e for at eg fant deg altså!! Like meg så godt her hos deg :o)

For nåken flotte innlegg du har kommt med her mens eg har dreve bloggeforsømmelse :o)
Og gratulera sååå masse med overstått bursdag!!

Og bollene såg skikkelig yummi ut! Kan ikkje bli for store nei ;o)