onsdag 8. september 2010

Hva skjuler seg i min bod?

Her i huset går dagene jevnt og trutt for tiden. Ingen store ting skjer, men vi har da litt å pusle med allikevel. Vi rydder visst alltid bodene, vasker konstant tøy, tror fremdeles på at vi får malt vindussprossene ute før jul... og utenfor gjerdet ruller barnevogner, biler og resten av verden traust videre. 

Lengter tilbake til Fanø. Skulle gjerne eid dette huset...

Vi hadde tidenes ferie i august, noe som betyr at frem til neste lønningsdag kjøpes kun nødvendigheter som mat, ved, drivstoff til bilen og uunnværlige husholdningsartikler, som f eks dopapir. Man skulle tro vi lever i krigstid, men så ille er det da ikke. Det går faktisk veldig bra! Vi spiser oss ned til bunnen av fryseren, og har ellers mer enn nok av både luft og kjærlighet. Dessverre forbigås høstens loppis-sesongstart i stillhet, men jeg lever enda på alt det som var med i takboksen hjem fra Danmark. Og det er utrolig hva man finner hvis man kikker seg litt ekstra nøye om i boden. Jeg har vært på jakt etter et oppbevaringsmøbel til gutterommet lenge nå, men lite ante jeg om at jeg ikke skulle lete lenger enn fire meter ut fra inngangsdøra for å finne løsningen.


Et ganske stygt, spraglete og gulnet skap Tevangamannen arvet for mange år siden. Mon tro om vi får skikk på det etterhvert? I skrivende stund står det ute på verandaen, nesten ferdig pusset. Skuffene som er tatt ut på bildet satt bom fast, og må høvles litt på for at de skal gli. Men dette fikser vi! Etter å ha tilbakelagt den velkjente dørstokkmila ble til og med Tevangamannen gira. Planen er å male det i en sprek grønnfarge utenpå, så får vi se hva som skjer på innsiden. Male? Tapetsere? Tiden vil vise.

Skapet var ikke det eneste som dukket fram i boden. Der fant jeg også svaret på hva som skulle til for å gjøre entreen til et hyggelig sted. Bestemors gamle fillerye!

Jeg har ikke redigeringsverktøyet på min side i dag, bildene nekter å stille seg som jeg vil. Men det får være.

Tapetet cow parsley fra cole and son
lyser opp på veggen.Planen var å legge sisalteppe på hele golvet, men vi kom aldri så langt. Nå er jeg veldig fornøyd med akkurat det, for fillerya gjorde seg virkelig. Den og en søppelsekk andre filleryer ble med meg hjem i siste liten før bestemor og bestefars hus ble solgt. De er superskitne, men etter en vask åpenbarer det seg de fineste farger. Kommoden tror jeg skal bli lys blå, men er ikke helt sikker. Må sove på det.

Det behøver absolutt ikke å koste skjorta for å få litt fornyelse rundt seg. Det hjelper masse å flytte på ting, sette bort noe man er lei av, grave glemte ting ut av skap og kott, etc. For noen år siden pusset jeg opp en ganske vindskjev kjøkkenhylle, og har siden det stappet den full av småtteri. Nå har jeg hatt et lite sceneskifte, og ble godt fornøyd med resultatet. I morgen fortsetter prosjekt pusse opp skap, og det er 6 dager igjen til lønn. Detta går vegen!!!


5 kommentarer:

Tuppelure sa...

Den tapeten i gangen var skikkelig fin. Blir spennende å se hvordan skapet blir. Jeg elsker slike store gamle skap.
Jeg har likedan telefon som den blå på hylla di, men min er rød. Har du fjernet ledningen? Tuppeluremannen lurer på å ordne vår slik at den kan brukes. Han er veldig flink til sånt. Men den gjør seg jo veldig fint bare som pynt også.

De nabbi bildene dine var skikkelig kule. Har satt ungene til verks for å lage noe fin nabbipynt til kjøkkenet, kanskje jeg må nabbe litt selv også...det er jo veldig gøy da:O)

Kjedelig å måtte vente med å pusse opp når en lengter sånn etter det, men som du sier har du god tid til å planlegge da:O)

skjerstad sa...

Å jeg likte gangen din ;) Herlig tapet :) Vi har et lignende speil som dere :) Masse fine ting på den hylla altså :) Det er fint å ha hyller, som man kan ha alle tingene som man er glad i :)
Gleder meg til å se skapet ditt ferdig :)

Ha en fin kveld :)

Tuppelure sa...

Jeg låner et bilde fra deg til innlegget mitt. Håper det er greit, hvis ikke er det bare å si ifra så skal jeg fjerne det :O)

Ida Susanne sa...

ååå..Blå Cobra telefon..HELDIIIIGE

Så masse gøy det var i hylla di..
ELSKET DET :)

Tuuusen takk for koselige ord inne hos meg, ble kjempe glad :)

KLEM PÅ DEG

Pafrika Og Belkini sa...

Haha - så bra blogg du har!
Jeg tittet innom deg via Tuppelure sin anbefaling, og her trives jeg jo kjempegodt! Det er klart jeg legger meg til som følger. Ler hjertelig av pacman-broderiprosjektet ditt, og av broderingsavlastning fra snill mann. Men resultatet ble jo fantastisk kult, og du kan nok være relativt trygg på at få andre kan skilte med slik veggpynt!

Ha en strålende lørdagskveld! Lykke til med skapoppussing, jeg er sikker på at det blir bra!