onsdag 7. mars 2012

Oppussingen skrider frem

Foreløpig er det bare gøy å pusse opp. Mest fordi vi bare kan stå og peke og forlange, og så fikser håndtverkerbataljonen biffen på null komma svisj. Men det koster skjorta. Og strengt tatt så klør det i fingrene etter å knote litt selv også. Men dette viktige grunnarbeidet torte vi ikke å eksperimentere med selv, så vi får vente til litt senere med å prøve oss (les: når pengesekken er tom). Nå er alt nesten klart til støping av golv, det eneste som mangler er å spre masse bestående av grus over hele flata som skal støpes. Dette skal Herr T og jeg gjøre selv i morgen og på fredag for å spare litt penger. Ellers er alt som skal rives, revet. Her kommer en kavalkade av "slagstedet" sånn som det ser ut i dag:

Dette blir entreen! Inngang til stue til høyre. Toalett under trappa. En vegg kommer litt foran der jeg står og tar bilde, og den hvite veggen rett frem skal åpnes opp slik at trappa kommer frem.

Bilde tatt mot taket under trappa. Her dukket det sannelig opp en hyggelig trappedetalj da det senka taket ble fjernet.

Dette blir et soverom ved siden av entreen.
Døråpninga rett frem i bildet skal tettes.

Close-up av frodig tapet


Står i kjøkken. Stue til høyre, soverom rett frem (dør skal tettes og et ildsted kommer foran) og gjesterom til venstre. Vi har plukket ned en brannvegg vi ikke har behov for i forbindelse med gjesterommet. I denne veggen skal det istedet bygges inn kjøleskap og stekeovn. (kommer rett bak der det står en stolpe på et slags brett).

Står i kjøkkenet og ser rett på hjørnet der spiseplassen skal være. Stue inn til venstre. Legg merke til grunnmuren midt i bildet. Vi leker ikke fundamentering her altså!!

Står i stua og kikker mot kjøkkenet. Original og kjempesmal verandadør med vinduer til venstre. I uthuset ligger pardørene som passer til døråpninga mellom kjøkken og stue. Tror disse atter skal komme til heder og verdighet.

Taket på gjesterommet innenfor kjøkkenet. Her får man en pekepinn på hvor skjevt huset er!!!

Tapeter på gjesterom. Synes den underste er ordentlig snuppesøt :-)

Og til slutt en titt utenfor. Trappa er pigget opp og fjernet. Inngangspartiet skal bygges ut, og ny dobbeldør settes inn.

Og sist men ikke minst, til venstre på det siste bildet ser dere haugen med stein vi skal hygge oss med de kommende dagene. Ja, dette er altså status. Ellers må jeg nevne at jeg gleder meg til i morgen, ettersom vi skal på et nytt kjøkkenmøte. Vi har fått et meeget bra tilbud fra kjøkkensnekkeriet Lill-Ulv i Drøbak, og vi er rett og slett stokk dumme hvis vi ikke slår til. Ikke bare ligner en av deres modeller (Maud) faretruende på favoritten fra Kvänum, men i tillegg sparer vi MYE penger og får faktisk mere kjøkken hvis vi velger Lill-Ulv.

Nå er klokka plutselig ett på natta og jeg er lys våken. Sånn er det når jeg har hatt to nattevakter og døgnrytmen ikke lenger er helt riktig skrudd sammen. Men jeg skal være flink pike, og skal legge meg allikevel :-)

6 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

OMFATTENDE er vel et ord som beskriver renoveringen her:) Gleder meg til å se flere bilder etter hvert som dere pusser opp:) Kjøkkenet blir sikkert flott, vi har valgt enkel hvit fra Ikea:) Må vel vise bilder fra kjøkkenoppussinga jeg også:) Lykke til videre, det er jo morsomt også:)

Klem fra Trine:)

Anonym sa...

Åy åy!! For en jobb, men så utrolig bra det kommer til å bli!!!! Noen ganger er det veldig godt å bare kunne kjøpe noen handymaner. Og disse snekkerne klarer å gjøre utrolig mye på dag!!! Lurt å spare igjen noen slanter til rørleggerne skal komme...de koster flesk!!. Gleder meg til å se fortsettelsen!! :).

klem fra Ås-jenta

Emmas hvite borg sa...

Ønsker deg en herlig torsdag ♥
Vil du vinne 4 nummer av BoligDrøm kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
Klem Anette

Brattli Gård sa...

Hei:) Morsom lesing dette:) Vi holder også på å renovere gammelt hus, og det er virkelig en omfattende og omstendig jobb, men kjempemorsomt:) Vi gjør det meste selv på kveldstid og helger, med god hjelp av familie og en snekkerkyndig pappa:) Vi er allerede oppe i 300 timer på ca 3 uker, så det tar på:) Jeg har enda motet på topp, men får se hvordan det går etterhvert :)

Monica;)

Fru Samuelsen sa...

Hei på deg!!
Så flinke dere er til å stå på!! Kjenner meg veldig igjen, vi holdt jo på i hele fjor og holder vel på ennå.....
Veldig gøy når håndverkere er i gang og man ser fremgangen fra dag til dag!!
Hos oss er pangesekken tom.....
Men heldigvis er de største prosjektene ferdige!! Går litt tregere når man må gjøre ting selv......
Gøy å se alle de fine tapetene som en gang har vært i huset!!
Lykke til med kjøkken!!
Stikk gjerne innom meg og ta noen lodd, har en liten blogg-basar på gang:-)))
Fin fredag og fin helg til deg!!

Klem Siri:-)

Eli sa...

Hehe,Amanda tøkt d va triveligar i d forrige huset sa ho da ho såg bildan tå "ruinan"..:D