tirsdag 5. oktober 2010

Endelig

Jeg har hatt loppetørke! Det ble handlet så mye brukt i Danmark i sommer at jeg måtte ha en liten pause. Og da loppeformen tok seg opp igjen, jobbet hele verden imot meg. Jeg har ikke kommet meg i nærheten av en eneste loppe, helt til nå. For en forløsning! Vi har en bruktbutikk rett nedi veien, men de har noe sånt som 97 % skrot og 3 % interessante ting. Her snakker vi halvfulle sjampoflasker innsauset i hår og såperester, kasser med fussete ting folk har hatt samlet i nattbordsskuffer og andre ulekre ting. Men! Leter man lenge og nøye kan man finne skatter. Vi tok med en ikea-lampe vi ikke bruker lenger, og fikk byttet den mot litt av hvert.


Et hefte med kart man kan klippe ut og dekorere med. På forsiden er det masse forslag til hva man kan dekorere, og spør du meg tar det litt av her. Blomsterpotter, bokstøtter, aviskurven, vaser, søppelbøtta, lampeskjermer...  Men kartene er virkelig fine. Bare se her...

Skal nok alltids finne på noe lurt å bruke disse til. I heftet foreslås det forskjellige teknikker for å få kartene til å se antikke ut. Blant annet kan man stryke dem med strykejern, pensle på valnøttolje eller jod. Hm, bør kanskje prøves? 
Ole Gabriel har vært svært så opptatt av telefoner i det siste, så da måtte vi bare gi han denne. Lurer litt på å spraymale den i en sprek farge. Kanskje oransje?

Det lille bordet kjøpte forresten mamma på en auksjon "på bygda" i Trøndelag. Det kom i posten en dag, og skled rett inn på gutterommet.

Jeg fant også min aller første retrotapet. Den er skikkelig hjertebank, og jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg fant den. Vi kjenner damen som jobber i bruktbutikken, og da jeg kom med den sa hun at hun faktisk hadde tenkt å legge den unna til meg, for hun kunne liksom se for seg at jeg ville like den. Det er ikke lange biten, kanskje 2 meter, men akk så fin. Og jeg FIKK den! Gratis!! Snille snille dama. Litt vanskelig å ta bilde av den, den har litt struktur, så lyset reflekteres alle mulige rare veier. Den ser nesten litt 3D-aktig ut...


Denne koppen og fatet måtte jeg gi 100 kroner for. Og da fikk jeg litt rabatt også.. Men det er den verdt. Eeeelsker den! Perfekte farger, og artig motiv.


 Jeg er superfornøyd med fangsten, det var virkelig på tide. Og etter å ha slitt veldig med opplasting av bilder var det gøtt at det fungerte igjen i dag. Nå skal jeg sette meg ned og pønske på hva jeg kan bruke kartheftet til. Tudeluuu!!!

12 kommentarer:

- embla - sa...

Fin fangst! Du har all grunn til å være fornøyd. Kartboken var kjempeartig, og den koppen med fat var bare helt... ja den ville jeg gladelig betalt 100 kroner for. :-)
Klem, emblas-kanel

skjerstad sa...

Sjallabais ;) Så artig med disse kartene ;) Snille dame liker vi , tenk at du fikk denne herlige tapeten :) Jeg blir så sjarmert av Ole Gabriel - kontormann :)Herlig vettu ;)

Ha en superfin dag i morgen :)
Klem fra Janne :)

Anette sa...

Så gøy når man finner noe man liker!
Åsså FÅ en sånn fin tapet heeelt gratis da - heldig:)

svimelaura sa...

Herrlighet! Her var det mange skatter:) For en koselig blogg du har! Følger gjerne med videre her:)

Rosa sa...

Sånn tlf hadde vi hjemme da jeg var liten! Jeg elsket å ringe med den, men ønsket alltid at den hadde vært rosa (surprise, surprise, hehe...).
... men akkurat det er kanskje ikke en idè for din lille Ole... ;-)

Klem, Rosa

Tuppelure sa...

Så fint tapet, og fine ting. Heldige du! Det har du fortjent som tålmodig har tatt en innkjøpsstopp.
Gleder meg til å se hva du gjør av tapetet:O)

gult hus i svingen sa...

hallais:-)Her var det mange skatter. Kartheftet var "heftig", mye du kan bruke det til:-)
Artig å kjøpe telefon til Ole Gabriel, han har telefonposituren inne,ser jeg:-)
Dååååånetapet og nydelig retro kopp:-)

Jeg kjenner følelsen av å ha gjort loppe/brukt-kupp:-)

Fin onsdag til deg fra Trie\ne:-) Klem

Wilhelmine sa...

Så gøy for den lille mannen å få sin egen telefon da. Så koselig med den lille stolen og bordet, det er da jeg skjønner at jentene mine har blitt veeeldig store. Du fant jo så mye fint. Skjønner godt hjertebank følelsen når du oppdaget retro-tapeten. Ha en fin dag, kos fra Wilhelmine

Hennes sa...

Jeg rådigger bruktbutikker, og nettopp når man gjør sånne funn som du har, så er det verd alle gangene man ikke finner noe.
Kartet var superfint og koppen knasedigg.

Ha en finfin kveld.

Klem Linda

Namaste (jeo74) sa...

Syns jammen meg du har vore heldige og eg!!!
Og den tapeten var jo barra et funn!! Kanskje du vil bytte litt av den mot litt rullegradinstoff? Men du har vel kanskje store tapetseringsplaner? ;o)

Og dei tøflene e ikkje vanskelige å hekle altså. E ikkje god i å følge mønster sjøl, så ingen blir visst heilt like, tihi :o) Håndarbeid kalles det ;o)

Ha det så bra så lenge snuppa, og kos deg med loppene dine!

Kaspara sa...

Heisan Tevanga
Aj,aj så flott at du fikk deg en fin retrotapet! Tenk å ha en bruktbutikk like nede i gata med en dame som til og med tenker på deg og ønsker å legge ting til side til deg! Da snakker man!!!
Den grå telefonen husker jeg foreldrene mine hadde maken til. Artig med telefon for unger!
Dessuten supert karthefte! Er svak for kart ja!
Her skinner sola og himmelen er lyseblå. bare til å stupe ut i dagen snart!
Ha en glad dag!
Klem fra kaspara

Eple sa...

Ojoj!! Nå fikk jeg lyst å løpe ut til nærmeste bruktbutikk (som dessverre bare er fretex... synes det er litt kjedelig) i håp om å finne meg noen skatter selv. Den koppen var helt fantastisk!! Er det en liten grønn fugl som titter frem? Og, enda merkeligere, er det små tv-apparater som er dandert rundt omkring? :-D. Likte den utrolig godt. Gratulerer!