onsdag 27. oktober 2010

I'm back

Så var man tilbake etter en bitteliten bloggtørke. Og her i blogglandia har tiden på ingen måte stått stille!! Flinke flinke medbloggersker er dere, som tryller frem de vittigste tekster, de mykeste håndarbeider og de tøffeste kreative prosjekter. Her i gården har dessverre intet av sistnevnte foregått den siste uka, for jeg har begynt å trene. TRENE!! JEG!?! Som en venninne sa da vi møttes på Elixia i forrige uke: Si meg, har du gått feil?? Misforstå meg rett her altså.. Jeg spretter ikke akkurat ut av huset som en kåt kanin når treningssekken "roper" på meg fra gangen, kanskje heller med stilen til en stappmett trøtt løve. Verden jobber dessuten mot meg. På min første treningsdag hadde jeg meldt meg på spinning, og kom meg selvsagt litt sent avgårde. På vei dit må jeg gå over ei bru, og selvsagt, akkurat rett foran nesa mi så åpnet den seg. Tyyypisk! Måtte jo komme en høy drittbåt akkurat nå som jeg hadde dårlig tid. Men det var bare det, at det kom ingen drittbåt! Tror alle vi "morgenfriske" trynene der oppe på brua var sånn passe fornøyd med bruvakta da... Merkelig nok rakk jeg timen da. Men hadde makspuls og galopperende brannbilrød farge da jeg kom inn, så jeg var igrunnen ferdigtrena før jeg kom igang der inne.


Jeg er hun til høyre på bildet. Jajajaja... Kødda!!! Men helt seriøst, er prinsipielt imot slanking, men litt fysisk aktivitet for å fremdeles leve det gode liv uten å bli helt julegris, det går an. I mellomtiden koser jeg meg med Norsk Ukeblad fra tidlig 60-tall. Reddet unna kasteglad mamma og tante da familiehytta ble tømt for litt siden. Jeg er så møøøøk lei (som de sier her i Østfold..) av å forklare for mamma hva iallverdenmeglandogrike jeg skal med de råtne, gamle bladene. Noen forstår bare ikke bæret.


De som ikke ser skattepotensialet i disse bladene skulle ha en god kakk i hodet spør du meg. Nei, nå ble jeg veldig så enveiskjørt her da... Fysj. Klart det er lov å ikke like sånt, men JEG digger ihvertfall disse.


Synes denne er litt søt. Skuddårsdag-tema! Tevangamannen synes hun hadde litt urovekkende mange lapper med mannsnavn der nede på gulvet...


Mm. Ugle på skøyter med "kunstløp for dummies" i hendene. Lurer på hva de puttet i kaffen sin tidlig på 60-tallet... Men den er søt da. Ugla altså.
Spennende lesning er det ihvertfall. Over til venstre beskrives en genial innretning, den uunnværlige SKJØRTEJEVNEREN. Dette er et stativ med en beholder med munnstykke på, og en ballong man holder i hånden som man skal klemme på. Man stiller stativet i ønsket skjørtejevnehøyde, og vrir kroppen sakte rundt mens man klemmer forsiktig på ballongen. Krittet inni beholderen fester seg da elegant rundt skjørtekanten, akkurat i det nivå man vil klippe. Jeg syns ihvertfall dette var sørenmeg så smart!!! Og Strikkekoften til høyre hadde jeg så ABSOLUTT kunne tredd nedover Tevangamannen. Han har en tendens til å kle sånne strikkejakker nemlig.


Overraskende mange artikler om gjenbruk finner man også. Her er et gammelt skap handlet på auksjon, malt, dekorert og fylt til randen med babyutstyr. Får man zoomet opp godt på dette bildet ser man de kuleste dyrefigurene. Hvor i all verden er tidsmaskinstasjonen??? Jeg vil tilbake til 60-tallet på shopping. Nååååå!


Åja, og så var det denne da. "Denne forsiden er en kalender. Lim den opp på en papplate og fest bittesmå kalendergaver i tallene". Skikkelig søt assa! Nå nærmer jo jula seg, og her en dag, da Tevangamannen leste avisen, foreslo han at vi kanskje kunne prøve oss på en julekonsert i år. Kanskje denne i domkirken, sa han, og viste meg annonsen. Det første jeg så på bildet var Rune Larsen. Jeg utbryter derfor: Rune Larsen?!??... Det neste mitt øye treffer er deretter Tor Endresen. Videre utbryter jeg, ganske skingrende og skeptisk: LOLLIPOP??? Tevangamannen så plutselig for seg denne julekonserten oppi hodet sitt, med Lollipop-schlägere og en vantro Hanne Krogh på sidelinjen i en overjulepyntet kirke, og gikk deretter rett i langvarig latterkrampe. Dette var kanskje bare morsomt for spesielt interesserte, men det virkelig morsomme kom litt senere på kvelden, da vi hadde lagt oss. Når Tevangamannen er trøtt, sovner han veeeldig fort. Men akkurat før han sovner, når han er på sitt trøtteste, da er det morsomt å føre samtaler med han da. Da snakker han nesten i søvne, og vet ikke helt hva han sier. Iallfall. Jeg sier: Hihi, tenk, Lollipop-julekonsert. Det hadde jo vært no. Hvorpå han svarer, ganske tregt og snøvlete: Tenk at du har fått lov til å ha sånne tanker om Lollipop i SÅ mange år... Jeg lo så jeg fikk vondt. Kanskje humor for spesielt interesserte dette og, men denne er ihvertfall notert og arkivert her i huset.


Nå, over til noe helt annet. Her skal lages varm sjokolade, Nigella-style. Ble nysgjerrig på denne etter tips fra fine Wilhelmines for en stund siden. Ingrediensene taler for at dette blir GØTT, til venstre finner vi nemlig brun jamaicansk rom. Til høyre finner vi til min store overraskelse en potet, noe jeg ikke vet noen ting om, men den skal ihvertfall på hue og ræva ut av min deilige varme sjokolade. Tevangamannen er i skrivende øyeblikk på trening for å prøve å se ut som han til venstre på bildet lenger opp (fantasien får velge hvilket bilde..), og når han er ferdig med det, skal vi gjøre sofatjeneste med varm sjokolade og 4-stjerners reise på TV'n.

Ønsker alle medbloggere en deilig høstkveld. Klem from all of us, to all of you :-)

10 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

utrolig morsomt innlegg:) Jeg går også for kakk i hodet til "gærninger" som vil kaste blader fra 60-årene. Eller 70- årene for den del, nå mens vi er i den gata:) Lo så tårene trilla av den utrolig praktiske og uunværlige skjørtejevneren:) Fiiin strikkejakke:)
Nevner med vilje ikke Lollipop- konserten, men kan nevne at jeg absolutt kan se det vittige i konversasjonen mellom deg og Tevangamannen:)
Apropos trening:) Har trent nå siden august, mest spinning og sirkel med MRL. Men igår forvilla jeg meg inn på sirkel med M for mage og bare mage. Tenk situps i 30 min. Trodde helt seriøst jeg skulle dø ei stund. Magemusklene har ligget brakke i flere 10- år, kryss på halsen:)Må helst ikke hoste eller le idag, men det er jo uungåelig og jeg har konstant STORE smerter. Nok om det, det blir nok bedre;)
Skriver meg helt bort jeg nå:) Snart er det Radioresepsjonen på NRK3 kl 22.00 i kveld. Det må du se:)Anbefales, stor humor:) Kanskje du har hørt dem på¨radio:) God kveld jaffal:)
Klem fra Trine:)

Rosa sa...

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei!!

Jeg har SAVNET DEG- bare så du vet det! :-)

Kremt... vet ikke om du har lest mitt siste innlegg... kremt... men jeg er også sterkt imot slanking... sånn prinsipielt liksom... ;-)

Men trening kommer i en HEEELT annet kategori, Tevanga! Jeg har trent mye i mange år, og kan berolige deg med at jeg har fått en sterk og fin kropp, men ikke gått ned et gram (så og si). Så bare kepp up the good work, trening er deilig!

Klem, Rosa

PS: Tror jeg tar en snartur over fjorden og inviterer meg selv på en kopp av sjokoladen din- MMM!! :-D

Wilhelmine sa...

Nigellas kakao er bare så godt, fint at du er tilbake her på bloggen...har savna dæ vettu;-) klem Wilhelmine.

emblas-kanel sa...

Åh, de bladene var fine. Så fint at du delte noe av innholdet med oss. Jeg husker når de hadde tegninger på forsiden - hadde glemt det, men kjente de igjen når jeg så de nå :-)
Ha en fin kveld.

salige lavendel sa...

Sofatjeneste med varm sjokolade og rom hørtes utroooolig fristende ut =)

Namaste (jeo74) sa...

Åhhhh for nåken ukeblad!!!!
Må i seng, så eg får komma tebake og lesa teksten, men måtte barra sei at SJØLSAGT får du værr med!!! Eg lande på Værnes allerede kl 12 på fredagen eg da. Kanskje du kan hiva deg med oss på nåke vis på fredagen???

God natt jaffal, så komme me tebake te det ;o)

Rosa sa...

Vi har skikkelig mye til felles!! Jeg har virkelig lyst til å ta meg en tur over fjorden snart og bli bedre kjent! :-)

Hva?? Veie kalkunpålegget??? SYYYYYYKT, sier nå bare jeg!
Nei, takke meg til et par kose- kilo! Bare ikke akkurat på julebordet, hehe...

Nå koser jeg meg med et stort glass rødvin, det er jo så godt for hjertet, og jeg må jo være LITT snill mot kroppen også, hehe...

Håper du har en skikkelig fin kveld!

Stor klem fra Rosa

PS: Kanskje vi skulle gjøre alvor av over-fjorden-planene? Send meg gjerne en mail på rosaibyen@live.no så kan vi skravles mer:-)

Kaspara sa...

Heisan en halvsen kveld!
Et kakk i hodet, den var god, he,he!!!
Ja, de burde bøtelegges de som kaster gamle elskelige klenodier rått og brutalt!
Jeg er også heldig eier av en del gamle ukeblader av typen Allers. Fikk de av en søt bloggvenninne en gang (Marthe med bloggen Thinktank, men hun har gitt seg)
Ellers må jeg jo si du imponerer godeste løve!!! Kan ikke skryte på meg masse fysiske utskeielser... og bøyer meg i støvet.
Lykke til videre med treninga!
Klem fra Kaspara

skjerstad sa...

Ha ha :) Du skriver med en herlig innlevelse , jeg ser deg for meg i alle situasjonene ;)hurra for deg som har begynt å trene ! Smart denne skjørtejevneren , artig å lese i slike gamle blader :) Lollipopp julekonsert ... ja ja Hi hi :)

Ha en fin dag i morgen , og lykke til med treninga videre :)
Klem fra Janne :)

inger spjøtvold eid sa...

Hei. Lurer på om du kan si meg hvilket ukeblad den strikka herrejakken er fra. Evt sende meg mønstret ;-) Pappa hadde ei sånn kofte og jeg har så lyst til å strikke maken. På forhånd tusen takk ♡