søndag 23. januar 2011

Feilvare-helg

Kan man levere tilbake en helg og få en ny? Hvis noen vet hvordan man gjør dette, så er jeg interessert. Jeg har nemlig lengtet dypt og inderlig etter en deilig, rolig helg med kos og en anelse kaféliv, men neida. Jeg hadde fri på fredag, og bestemte meg for å tilbringe dagen i Halden. Der raidet jeg alle byens bruktbutikker (de jeg kunne finne ihvertfall) og spiste lunsj på Erlandsens konditori. Etter min mening har Erlandsens verdens beste chai latte, og jeg kan nesten finne på å kjøre fra Fredrikstad til Halden kun pga denne. Akkurat denne dagen var de selvsagt gått tom. Jaja. Koselig var det lell, med lunsj og lesestoff i eget selskap. (Her er det passende å putte inn et bilde av den superfine duken jeg kjøpte i Danmark i sommer. Kjøpte den sammenbrettet, følte liksom at den var fin inni.. Glemte den da jeg kom hjem, og fant den plutselig her om dagen. Fikk hjertebank da jeg brettet den ut!!)Etter lunsjen følte jeg meg mistenkelig bråmett, noe jeg synes var litt rart. Hadde jo bare spist et halvt rundstykke, en kopp cappuccino og en bitteliten muffins. Dagen gikk sin gang, jeg kom meg hjem og middagen kom på bordet. Jeg var like stappmett før jeg hadde spist en eneste bit. For ikke å snakke om etterpå. Dette ballet bare på seg, og kvalmen var et faktum. (Mer duk-bilde trengs her. Noen gidder kanskje ikke å lese all elendigheten jeg rabler ned, så da kan jeg jo sørge for at det finnes fine bilder å se på istedet!)Kvelden ble tilbrakt i sofaen på jakt etter den mest behagelige sitte/liggestillingen, men nærmere midnatt var det bare å rusle på badet for å atter hilse på både lunsj og middag. Det var nok noe jeg hadde spist, for etter dette ble jeg i mye bedre form. På lørdag var jeg dausliten og hadde litt feber, så dagen gikk med på å sove, sove og atter sove. Etter ungene var lagt gikk det ikke lang tid før jeg køyet selv. (Og så en dæsj duk igjen. Sånn for å holde motet oppe. Men stay tuned, det blir bedre!)I dag våknet jeg med en deilig følelse i kroppen... FRISK!!! Men æsj, det er jo søndag. I morgen er det jo jobb igjen... Snakk om feilvare-helg! Men imens jeg pønsker ut hvor jeg skal sende klagen, kan jeg jo stolt vise frem mine bruktfunn fra fredag, før all elendigheten startet! Jeg hadde gjort grundig research på Haldens bruktsjapper, og fant to nye i tillegg til de jeg allerede visste om. Bruktsjappe nr 1 innbrakte disse tre beltene. Elsker det i midten! Det til høyre er ikke svart, men mørkegrønt. Fiint!!


Bruktsjappe nr 2 fristet med denne lekekofferten, og jeg lot meg absolutt friste. Den skal få seg en grundig vask og puss, ellers er den i fin form.Like fin på innsiden også denne.


Bruktsjappe nr 3 hadde 4 asjetter i serien jeg samler på, nemlig lilla fasan. Både Egersund og svenske Rørstrand har disse. Fra før har jeg 5 flate og 8 dype middagstallerkner, stort og lite serveringsfat, potetfat og sauseskål. Jakten pågår :-)


Måtte teste en liten borddekning med en av de nyanskafne asjettene. Stort glass fra Indiska, lite glass, hekleduk og sølvgaffel fra loppis, og Tevangamannens sølvkniv. Klar for servering jeg nå!


Bruktsjappe nr 3 bød i tillegg på denne grammafonplaten, helt gratis! Jeg tok den med fordi jeg likte utseendet og fargene på coveret. Her har jeg for anledningen dandert den på bestemors gamle heklebrikker. Mamma og tante kunne for sitt bare liv ikke forstå hva jeg skulle med alle de fargerike hekledukene. De skulle bare visst...


Det ble en liten handel i en ikke-brukt-butikk også. Hos "Forundring fryder" hadde de grisebrett på salg til kr 39, så da fikk begge gutta ett hver. Eldstemann sier "mamma, jeg eeelsker griser" minst to ganger om dagen, så dette ble midt i blinken for ham. Han fikk også blafre-drikkeflaske med giraffer på, også godt mottatt. 


Halden hadde sørenmeg en bruktsjappe nr 4 også, og der sto dette vidunderet:Jeg har lenge vært på utkikk etter en sånn, og freste i toppfart hjem for å spille mammas gamle plater på den. Den funka fint i butikken, men på veien hjem hadde den på merkelig vis omformet seg fra superduper platespiller til den ikke så ukjente Katta i Sekken, for nå virker plutselig ikke høyttaleren. Vi har skrudd den opp, satt i batteri, sjekket at alle ledninger sitter fast, men til ingen nytte. Fredag morgen var jeg altså den heldige eier av en haug LP-plater og en platespiller som ikke fungerer, og på fredag kveld var jeg jammen eier av en haug LP-plater og TO platespillere som ikke fungerer. Ikke rart jeg ble dårlig...

Puh, ble nok et mursteins-innlegg dette. Ha en fortreffelig uke alle herlige bloggere, jeg skal bruke kvelden på å ta innover meg at det atter er jobb i morgen, og samtidig spise litt sjokolade :-)

9 kommentarer:

Kristin sa...

Å, det ble litt av ei helg ja... Herlige bruktfunn da! Og en flott duk, som gjorde innlegget ditt om fra et mursteinsinnlegg til et sommerbrisinnlegg istedet:)

En sånn koffert hadde jeg da jeg var lita, og den fant jeg igjen på kryploftet hos mor og far før jul:) Ble veldig glad!

Godt du er i bedre form! God søndagskveld, og ei herlig ny uke til dere:)

skjerstad sa...

Nei du og du ,så masse snadder som du har funnet :)Synn at platespilleren ikke funka da. Men den er jo så fin og se på ,hvis det er noe trøst;) Digger de 3 lysestakene altså, lignende har ikke jeg sett .Bra du har blitt frisk :)

Kos deg med sjokolade og ha en fin uke som kommer !Klæmma fra Janne

ReVinyl sa...

Kjære vene for ei hælg! Enda bra du fikk kost deg litt på fredagen da med bruktbutikker og chai! Si fra hvis du ikke trenger platene dine mer ;) Nei da, tullla! Håper dere får en av platespillerne til å fungere. Klæm

Datt sa...

Diggerdiggerdigger rød/grønn/blå lysestakene! :D

gult hus i svingen sa...

så fint du er frisk nå da:) I morgen er det endelig mandag, fikk jeg høre på et kurs en gang;)
Lysestakene er nydelige og duken også:) Platespiller maken til den du kjøpte hadde jeg på 60-tallet:) Den ble nok kasta av mine foreldre;)

Kos deg med sjokolade:)

Klem fra Trine:)

Pafrika Og Belkini sa...

Førnøyelig lesing som alltid, flinke Tevanga! Jeg lo av elendighetshelgen din jeg, er ikke greiere enn det. Men jeg er så helt og inderlig enig i at man bør kunne returnere en ubrukelige helg. Egentlig alle ubrukelige dager. Jeg kunne godt tenke meg å få denne refundert, den har vært i overkant fyllt av hodepine. På den andre siden kom jeg hjem til ferdig middag, og har salgsshoppet aldri så lite. Hadde ikke så hodepine da, merkelig nok...
Fin duk, og jeg sier det igjen:emaljelysestakene (hvis det er emalje?) er bare fantastisk fine!
Nå må jeg faktisk jobbe litt, av alle meningsløse ting en mandag kveld. Men aller først har jeg ca 7 min på meg til å stappe i meg fire oreokjeks for deretter å slette alle spor. Fin uke til deg!

Rosa sa...

Hei snuppa!

Så utrolig koselig med melding fra deg da!! Gooood start på arbeidsdagen (jepp, jeg kikker innom bloggen på jobb:-D)!
Jeg har det fint, men skulle gjerne hatt ett par ekstra timer i døgnet jeg også. Til skolearbeid...selv om jeg egentlig vet det er pro\ioriteringen som ikke er helt på topp... :-S
Det frister bare SÅ lite å drive med det nå om dagen, men vet jeg må sparke meg selv bak og gi gass snart. Til helga kanskje? ;-)
Ja, det ergodt å kunne bruke bloggen til litt "fornuftig" også innimellom, det er jo også en side av meg. Det er ikke bare interiør jeg tenker på liksom, hihi...
Ellers blir det mye trening på meg om dagen, er HELT hekta! Det er så gøy! :-)
Håper du får tid til å blunke litt i helgen iallefall, jeg skal på jentefest på lørdag og gleder meg stort! :-D
Kos deg og ha en superduper torsdag og helg:-)

Stor klem, Rosa

Eple sa...

Tusen takk for veeldig fin kommentar til den nye headeren min og "forslaget" om å printe ut bloggen på papir :-D Jeg ble så glad for å lese det!!

Du har nok en gang flotte bilder å vise frem- et lite skattekammer, det hjemmet ditt :-)

Nå ser det heldigvis ut som om du har fått gjennomslag for klagen på den idligere tildelte og ubrukelige helgen- for nå kommer det en kliss ny og ubrukt (og forhåpentligvis FANTASTISK) helg til deg om bare en dag!! :-)

Kos deg masse med den!!

Namaste (jeo74) sa...

Uff da meg da. Forstår feilvarefølelsen, men så fant du skatter da, så heilt bortkasta var det jo ikkje ;o)

Eg komme forresten te Halden om 2 veker eg. Ska besøka Andregasellen, og Wilhelmine har i kveld ymta frampå at hu kunne invitere te et lite treff hima hos seg sjøl. Hadde det vore nåke for deg og kanskje? 12 elle 13 febr blir det i tilfelle :o)

Retro stoffer kan forresten og brukes te å kle esker, rammer osv eller rett og slett settes i ramme te pynt osv. Mååå ikkje sy vettu ;o) Kun fantasien som sette grenser. Eller så kan du senda de te meg, så kan eg kanskje senda nåken ferdige produkter tebake feks? ;o)

Håpe uansett at denna helga blir sånn som du hadde tenkt :o)