mandag 10. januar 2011

Hjertebank

Ok, så er jula over. Finito! Slutt, over og ut. Hverdagen er i gang, jeg har begynt på jobb igjen, begge gutta går i barnehagen og klesvasken klatrer oppover veggene på vaskerommet. Hva er ikke bedre da enn å mimre tilbake til... julen!!! Nå tror dere sikkert jeg er helt sprø, men bare ta det rolig. Jeg fant ikke tid til dette innlegget i jula, og nekter å vente helt til neste jul med å lage det. Så her kommer det... Julehjerteverksted! Før jula 2009 reiste vi til Århus med gode venner. Vi besøkte blant annet Århus gamle by, noe jeg kan anbefale på det sterkeste. Der har de en søt liten bokhandel, hvor de solgte denne boka.  


Dette er en bok om julehjerter, spekket med historie, nostalgi og over hundre mønster. Boken er laget av en mann som lærte kunsten å flette julehjerter av sin mor, og har dyrket dette håndtverket siden. Her er et lite utdrag fra mønstersidene: 


2. nyttårsdag bestemte Tevangamannen og jeg at det må da for søtten ikke være førjulstid for at man skal kunne lage julehjerter. Så da ungene var puttet i seng satte vi i gang. Dette er møysommelig arbeid, mange av mønstrene er kjempevanskelige, og krever et LASS tålmodighet for å lage. Bildet under viser Tevangamannen in action.


Og se hva min fingerferdige bedre halvdel fikk tryllet fram! Er han ikke flink??


Denne er fjorårets. Også lagd av Tevangamannen. Den var SYKT vanskelig å lage, og ble ikke flettet med tilhørende vakker poesi for å si det sånn... Men det flasket seg til slutt.


Hjertet under er flettet av undertegnede. Jeg oppdaget til min glede og forbauselse at jeg hadde rosa glanspapir, noe jeg virkelig ikke trodde fantes.Paret med grønt glanspapir og litt glitter til hank ble det en hel liten fest i seg selv!


Her ligger fjorårets kolleksjon på utstilling. Vi gikk freidig på bjelle-varianten, og etter å ha slåss med rukkelet i to timer før det lot seg flette, testet vi noen enklere mønstre. De har enda ikke fått hank, det skjer sikkert ikke før neste jul. Men det går bra. Tevangamannen og jeg er ikke fremmede for at flere julehjerter kan produseres utover våren, vi får jo aldri tid til å gjøre dette i julestria allikevel, så hvorfor ikke???


Nå skal jeg gå og henge opp en klesvask før den kryper ut av vaskemaskinen av seg selv. Etterpå blir det sofatjeneste med te og tv. Jeg avslutter herved dette innlegget med min kuleste julekule, en knæll rosa nisse. Ingen over, ingen ved siden. Ha en super uke, alle som titter innom :-)

7 kommentarer:

emblas-kanel sa...

Wow, de julekurvene var flotte. Ja, vi ser gjerne julepynt i januar også. Jeg fant noen fine julekurvmønstre på nett, og hadde store planer om å lage en kurv til hver julegave og putte til/fra-kortet i kurven, men det ble - ikke med tanken, men med ferdighetene. Jeg fikk rett og slett ikke til å flette kurver. Men jeg gir ikke opp....... skal gjøre som dere, ikke vente til julestria er der. Flott bok!
Ha ei fin uke.
Klem fra Eva

Datt sa...

Daaaaamn, så fine! Jeg er imponert!! Jeg husker med skrekk tilbake på de gangene vi laga slike (eeenkle versjoner) på skolen, jeg ble SÅ SINT når det ikke ble helt bra, gal og sur! Hehe... Gode minner...

Wilhelmine sa...

Så fine de er da, jula varer helt til påske vet du. Klem Wilhelmine

ReVinyl sa...

Nyydelige julehjerter! Jeg koser meg med bildene mens gubben bærer siste eske med julepynt i kjelleren ;) PS Vi tok den ned for en uke siden altså, men her tar ting tid. Hi..hi

Rosa sa...

Så god du er!! <3

Joda, jeg er godt fornøyd med bildet jeg, nå må det bare få litt ro, synke litt inn før jeg fortsetter.
Dette er kun det andre bildet jeg maler, ever!! Så dette er skikkelig gøy og bittelitt skummelt... Men det er alltid spennende med tilbakemeldinger, selv om de ikke alltid er udelt positive. Da har man jo sjansen til å utvikle seg enda mer!

Kreativiteten går litt opp og ned hos meg og, men sånn blir det jo når hverdagen er krevende. Så ikke stress, den kommer:-)

Og du: jeg er stort sett i seng før kl 22 hver kveld;-) Står opp litt over kl 06, og da er det deilig å få noen timer søvn.
Men lese på senga gjør jeg også ofte, det er så kos:-)

Lønningsdag er IKKE vondt, jeg synes du skal unne deg noe fint i morgen jeg, som BARE er til deg!

Stoooor klem over fjorden tilbake:-)

gult hus i svingen sa...

denne boka vil jeg også ha, kan nemlig bare å flette julekurver på vanligmåten jeg:) Tålmodige og flinke Tevangamannen er tilgitt sin noe ufine poesi når man ser resultatet:) Flink du også da:) Ja, så flink at du kan såvisst unne deg skjæreutstyret i morgen:) Det kostet slett ikke mange penger:)
Lykke til med resten av julehjerteproduksjonen:)) Har dere vurdert å produsere for salg? Jeg blir fast kunde i såfall:)

Etterjulsklem fra Trine

Kristin sa...

oi! Så stilig! Herlig blogg du har, med masse fine ting! legger meg til som følger om det er greit:) Ha en fin dag:)